Осман Октай: Борисов не си купува избиратели, купува си време

Борисов бе дискредитиран в европейското публично пространство и пред целия свят. В момента, с раздаването на пари за различни сектори, Борисов не купува избиратели, както много хора си мислят. Той купува време.“ Това каза политическият анализатор Осман Октай в интервю за Фрогнюз.

По думите на Октай хората, които са издигнали на власт Бойко Борисов и го употребиха, вече са решили, че този проект трябва да бъде похарчен. „Това е и причината за осветяването на скандалните записи,  както и появата на снимките с неговото чекмедже, с парите и златните кюлчета“, коментира Осман Октай.

Според него предсрочни избори няма да има, правителството на Борисов ще оцелее до редовните избори напролет догодина.

„Въпреки енергията на протестите и безпрецедентно негативните реакцията на европейските институции към управлението, Борисов всъщност с поведението си показва, че се интересува само от собственото си политическо и физическо оцеляване. Той реално ще реши кога да се проведат редовните избори“, коментира Октай.

Според него изборите може да бъдат на 26 март, когато бяха предишните избори за 44-то НС, или на 19 април, когато стартира работата на парламента. Може и да се даде срок два месеца от датата на предишните избори, което означава края на май.

„Протестите провокираха много въпроси пред задкулисието. Те не успяха да реализират собствен политически проект, който да участва в следващото управление на страната. Имам информация, че се прави всичко възможно Корнелия Нинова и БСП да спечелят следващите избори и да реализират минимум 85 мандата при 5 политически сили в НС. Ще се направи всичко възможно ДПС да изчисти образа си, като отстрани хора като Делян Пеевски, които дискредитират това пространство. Дори се обмисля подмяна на ръководството на ДПС с дама като Филиз Хюсменова. Напоследък тя все по-често започна да се появява в обкръжението на Мустафа Карадайъ. Като нищо двете дами да се прегърнат в следващия парламент и да реализират следващо управление, пречистено от “зависимостите” на тези формации“, коментира още Осман Октай.

По думите му „самият Борисов с отвратителното си поведение показва, че знае, че е похарчен и че той няма никакво политическо бъдеще. Когато в едно общество протестите срещу управлението имат 70% подкрепа, се предполага, че задкулисието ще направи всичко възможно от тук до Москва да не изпусне контрола върху следващото управление на страната. Ще го направи с пречистване и преструктуриране, с нови лица на цялото политическо пространство.“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...