Нов властелин: В Украйна признаха Байдън за потомък на киевските князе! Очаква се в България да го признаят за потомък на рода Дуло?

Кой ще го направи пръв Цецо, Баце, Шиши или Миши от Сараите?

/Поглед.инфо/ В Украйна се заинтересуваха от родословието на американския президент Джоузеф Байдън и разкриха връзката му с князете от Рюриковата династия. Това съобщава изданието "Историческа правда".

По-рано специалистът от популярния френски портал Geneanet.org Тим Даулинг състави родословното дърво на Байдън и установи, че в началото на XIV-XV век прекият предшественик на новия президент на САЩ е барон Симон де Фелбриг (1367-1431), живял в Англия. Женен е за Малгожата Тешинская (1370-1413) - дъщеря на полския аристократ Пшемислав I Носак (1336-1410), княз Тешински и Гологовски.

Според украинското издание Пшемислав от своя страна е бил син на Тешинския княз Казимир и княгиня Евфимия Мазовецка, дъщеря на Мария Галицкая и внучка на руския княз Юрий I (внук на Даниил Галицки).

Прадядото на Казимир I е правнук на великия Киевски княз Мстислав I - Казимир I Ополски, а бабата по майчина линия Дюранс е дъщеря на най-големия син на Владимир Мономах, великият княз на Киев Мстислав Владимирович. По-нататък в родословието

следват полски аристократи, свързани с Рюриковата династия. Сред тях са потомците на Ярослав Мъдри, Владимир Велики, Святополк II, Владимир Святославович и други князе

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!