Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиер или примат? Бойко на пънче пред казана за ракия, а гръцкият министър-председател – в Харвард

Премиер ли има България начело, или примат? Въпросът не е заяждане с онова нещо от СИК, а съвсем сериозно питане на Narod.bg.

Ако вчера гледахте Радан Кънев по бТВ, щеше да сте наясно с отговора.

„Докато нашият премиер Бойко Борисов седи на едно пънче пред казана за ракия, гръцкият премиер представя гръцкия възстановителен план на колегите си в Харвард, защото той е доктор по икономика и е завършил Харвард“.

Това коментира евродепутатът Радан Кънев по повод опита за пиар на Баце от гората, където пред зам.-регионалния министър Николай Нанков, също поседнал на пънче, като своя шеф, и пред финансовия Кирил Ананиев бодигардът на Бай Тошо разсъждаваше за кредитния рейтинг на България на международната рейтингова агенция Moody’s, припомня Narod.bg.

Евродепутатът критикува правителството за това, че все още не е представило публично своя проект на възстановителен план. След 15 октомври страните от Европейския съюз трябва да започнат изпращането на своите проекти за планове за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия.

Парите за осъществяване на плановете ще дойдат по линия на Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост.

До 15 октомври обаче всички страни имаха възможност да изпращат до Комисията черновите на своите проекти, за да получат конкретни коментари и препоръки по тях. Българското правителство все още не е оповестило публично какво е направило до момента за изготвянето на националния план за възстановяване и какво смята да включи в него.

Според Кънев Гърция и Румъния са „една обиколка пред България“, тъй като вече имат готови национални планове и те са „обсъдени и приети в техните общества“.

Евродепутатът коментира и продължаващите вече 100 дни антиправителствени протести. Според него „протестът вече се ползва с все по-голяма обществена подкрепа и непрекъснато се увеличава броят на хората, които подкрепят исканията на протеста“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!