Премиер или примат? Бойко на пънче пред казана за ракия, а гръцкият министър-председател – в Харвард

Премиер ли има България начело, или примат? Въпросът не е заяждане с онова нещо от СИК, а съвсем сериозно питане на Narod.bg.

Ако вчера гледахте Радан Кънев по бТВ, щеше да сте наясно с отговора.

„Докато нашият премиер Бойко Борисов седи на едно пънче пред казана за ракия, гръцкият премиер представя гръцкия възстановителен план на колегите си в Харвард, защото той е доктор по икономика и е завършил Харвард“.

Това коментира евродепутатът Радан Кънев по повод опита за пиар на Баце от гората, където пред зам.-регионалния министър Николай Нанков, също поседнал на пънче, като своя шеф, и пред финансовия Кирил Ананиев бодигардът на Бай Тошо разсъждаваше за кредитния рейтинг на България на международната рейтингова агенция Moody’s, припомня Narod.bg.

Евродепутатът критикува правителството за това, че все още не е представило публично своя проект на възстановителен план. След 15 октомври страните от Европейския съюз трябва да започнат изпращането на своите проекти за планове за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия.

Парите за осъществяване на плановете ще дойдат по линия на Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост.

До 15 октомври обаче всички страни имаха възможност да изпращат до Комисията черновите на своите проекти, за да получат конкретни коментари и препоръки по тях. Българското правителство все още не е оповестило публично какво е направило до момента за изготвянето на националния план за възстановяване и какво смята да включи в него.

Според Кънев Гърция и Румъния са „една обиколка пред България“, тъй като вече имат готови национални планове и те са „обсъдени и приети в техните общества“.

Евродепутатът коментира и продължаващите вече 100 дни антиправителствени протести. Според него „протестът вече се ползва с все по-голяма обществена подкрепа и непрекъснато се увеличава броят на хората, които подкрепят исканията на протеста“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...