Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руският скален къс от космоса

Leonardo Vintini

„Неуместен артефакт” (Out Of Place ARTifact / Oopart) е термин, прилаган за десетки открити на различни места по света праисторически обекти,  чието  технологично ниво е в пълно противоречие с определената им въз основа на физически, химически и геологически данни възраст. Често неуместните артефакти са обезсърчаващи за конвенционалните учени, но носещи радост на авантюристичните изследователи и любителите на алтернативни научни теории.

Само преди няколко години в предградие на Москва бе открит странен скален къс. Той е изследван от специалисти от различни области, но поради проявяваните от него необичайни характеристики изглежда да отрича всякаква класификация. Дори може да противоречи на настоящата ни представа за далечното минало.

Докато  изследователи са установили, че екземплярът датира от няколко хилядолетия преди появата на човека, той изглежда да съдържа два подобни на винт обекта. Любопитното е, че няколко изследователи споделят мнението, че тези обекти не изглеждат естествени образувания, а проявяват характеристики на изработени принадлежности.

На 13 август 2003 г руският вестник „Жизнь” публикува статия за въпросния екземпляр. Според изданието определената възраст на скалния къс е няколко милиона години, но той съдържа нещо, за което някои изследователи настояват, че може да бъде продукт единствено на напреднала технология.

Статията описва откритите в камъка предмети като наподобяващи гайка и болт. И сякаш този забележителен експонат не бе достатъчно странен, че по-нататъшните доказателства наведоха на мисълта за неземен, космически произход.    

Още предисторически каменни загадки

Неотдавна друг скален къс с подобни характеристики бе открит в Русия. Подобно на

гореописания камък, това откритие, намерено в руска провинция, също криело неочаквана изненада. Рентгеновият анализ, на който бил подложен образецът, разкрил шокиращото изображение на осем винта във вътрешността му.

Друго откритие от този тип бе намерено преди няколко години в китайската планинска местност Мазонг (Mazong). По време на изследователска експедиция Джилин Уанг (Zhilin Wang ), колекционер на камъни, открил крушообразен камък, който също съдържал нещо, забележително наподобяващо метален винт.

Геолози и колекционери от цял свят били незабавно заинтригувани от находката на Уанг. Новината за откритието събрала в Китай над 10 геолози и световни физици от различни изследователски институции, за да изследват загадъчния екземпляр.

Необикновеният черен скален къс разкрива парче метал с винтов нарез, на вид без съмнение изработен от човешка ръка. Но този метален прът изглежда естествено заложен в древната скала, което предполага, че е на възраст милиони години. Всички учени, изследвали скалния къс, са съгласни, че този образец е една от най-ценните археологически находки, открити в Китай в близкото минало.

Тъй като всички тези обекти са били открити във вътрешността на скални късове, това е признак, че те би трябвало вече да са съществували преди образуването на обвилата ги скала. Но в някои случаи тя е датирана от палеозойската ера, когато тази планета е била обитавана от създания като динозаври и трилобити.

Докато тези фантастични обекти са определено необикновени, те в никакъв случай не са рядкост. През изминалия век по света са открити многобройни находки, което навежда на мисълта, че тези застинали в скални късове останки са част от напреднала култура на далечна епоха.

Всяка такава находка е разтърсваща за научните кръгове, главно поради „невъзможността” на нейното съществуване. В повечето случаи на тези примери се отдава малко значение; често за тях се пише като за технологични аномалии или природни чудатости, тъй като настоящите антропологични предположения са в разрез с намерените доказателства.

Дали тези скални късове предоставят реални доказателства, които да отправят предизвикателство към настоящата възприета представа за това, кога се е появило човечеството? Или са просто необичайни, забележителни естествени проявления, съхранени в предисторическа скала?

А защо и да не вземем под внимание друга теоретизирана от някои изследователи вероятност, според която тези странни образци съвсем не са от тази планета? И ако това не е така, дали да не се предположи, че преди милиони години е имало технологично развити същества, населявали далечните краища на космоса? Дали те все още са там и как този материал от друга планета е стигнал до нашия свят?

С продължаващите открития на подобни находки и тяхното внимателно и безпристрастно проучване, може би пред нас ще се изправи една нова картина на древната история – история, която днес може да изглежда неразгадаема, но само изхождайки от нашето ограничено разбиране.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!