Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски селянин: „Да се живее под властта на комунистическата партия е равносилно на живот в пъкъла”

Много от земеделските стопани в околните села на гр. Фушун, провинция Ляонинг, искат да се отърват от партията колкото се може по-скоро. Месните власти са заставили над 300 хиляди селяни да продадат своята земя на нищожни цени. Никой от служителите, към които са се обърнали, не иска да ги чуе.

„Комунистическата партия вече отдавна няма авторитет сред народа, тя е твърде корумпирана. Тя се опитва да демонстрира бързо икономическо развитие на страната, но всичко това е фасадно и прилича на големи сапунени мехури, които и при най-слабото докосване се пукат и се превръщат в нищо. Ние се надяваме да се отървем по-скоро от партията, само така ще може да се промени пъкления ни живот”, каза пред нашия кореспондент Лиян Синю местен жител на име Уан.

Според местните жители, властите са ги принудили да продадат част от своята земя на стойност 1000 юана за 50 юана. Те ходили нееднократно в Пекин, за да обжалват пред централното правителство, но служителите ги препращали от едно ведомство на друго. Като резултат никой не разгледал техния въпрос.

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

”Административните органи са в почти парализирано състояние, на нито едно от нашите искания не се обръща внимание. Така например, само Министерството на горските ресурси е изпратило писмо да се разгледа ситуацията. Това писмо пристигна в нашата провинция, след това в града, а след това в нашия район. Но възможно ли е провинциалните служители да дадат самите себе си под съд? Комунистическата партия сега води хората за носа именно така”, продължава Уан.

Самият Уан вече няколко години се опитва да възстанови справедливост относно земята си, обикаляйки различни комисии и държавни структури, като се срещал и с много други жалбоподаватели като него. „Около различните служби за подаване на молби говорих с много жалбоподаватели от всички краища на страната – казва той. – У много от тях проблемите са същите като при нас. Разказвали са ми абсолютно невероятни истории за беззакония на местни служители. И аз осъзнах, че това се случва не само в нашата област, а по цялата страна. Изхождайки от видяното и чутото мога със сигурност да кажа, че всичкото това икономическо развитие, за което комунистическа партия непрекъснато тръби – е сапунен балон, и аз съм уверен, че той ще се спука в най-скоро време, а на мястото му не ще остане нищо”.   

За самата комунистическа партия Уан каза същото, което и за китайската икономика. Според него, икономиката изглежда на повърхността силна и просперираща, но вътре тя е празна и също „скоро ще се пръсне”.

В края на разговора Уан подчерта, че „комунистическата партия непрекъснато говори, че тя от все сърце се грижи за доброто на хората, но в действителност партийните служители от все сърце се грижат единствено за себе си".

„Да се живее под властта на комунистическата партия е равносилно на живот в пъкъла – смята той. – „От нея трябва да се отървем колкото се може по-скоро!”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!