Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Росен Плевнелиев: България не е корумпирана държава. Софийското метро не е вампир

Дали България е корумпирана държава? Не. Европейските пари отидоха за магистрали. Софийското метро не е вампир. Преминаха се определени граници в тази политическа битка.
Това заяви пред Нова телевизия Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г.

Той отправи поредната си остра критика към действащия държавен глава Румен Радев и заяви, че страната ни върви към диктатура, а Радев не спазва Конституцията.

По въпроса с резолюцията на комисията LIBE, която бе приета миналата седмица, Плевнелиев заяви:

"ЕП е партньор на България в тази възможност ние да се подобрим и да станем такива, каквито са европейските демокрации. Не можем да кажем, че България няма проблеми. Проблемът е в това, че за съжаление тази декларация на ЕП отиде отвъд това. Тя бе акт на тотално противопоставяне на българи с българи, политически документ на политическа битка за власт. Декларацията отиде до там да се притесняваме дали ще бъде извършено национално предателство. Ако има македонско малцинство, това е национално предателство", категоричен беше още Плевнелиев.

Плевнелиев обаче посочи, че има проблем в начина, по който работи прокуратурата. По думите му съществува "селективност на работата".

"Половината олигарси са ударени жестоко, но другата половина не са", заяви Плевнелиев.

Плевнелиев коментира и ситуацията с епидемията от COVID-19 у нас.

"Втората вълна на COVID-19 е факт. Цифрите са обезпокоителни. СЗО отчита рекорд след рекорд всеки ден. Нямаме добри новини. Това, което обаче е важно, е че правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпим максимално за рисковите групи, но и да не затваряме тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички", посочи Плевнелиев.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно”, коментира още президентът Плевнелиев.

Плевнелиев коментира и новината, че Microsoft реши да инвестира 1 млрд. долара в Гърция и то в регионален световен хъб за база данни.

"Microsoft не организираха търг, в който да получават оферти от други държави. Гърция се модернизира изключително бързо. Microsoft отидоха там, защото получиха договор от правителството на страната за няколко милиарда евро. Гърция днес е много по-напред, отколкото преди няколко години+, посочи той.

И допълни:

"Ако България реши да инвестира няколко милиарда евро в електронизация на услугите със сигурност или Google, или Amazon, или Microsoft ще дойдат и тук”.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!