Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия става затвор? От днес затваря за страни с новите щамове

Германия става затвор? От днес затваря за страни с новите щамове

Правителството на Федерална република Германия въведе забрана за пътнически превози от страни, силно засегнати от новооткрити щамове на COVID-19. Забраната влиза в сила от днес, 30 януари 2021 г., и ще продължи поне до 17 февруари 2021 г.

Ограниченията ще засегнат самолетни полети, железопътни и автобусни превози на пътници от Великобритания, Ирландия, Бразилия, Португалия и Южна Африка. От неделя, 31 януари 2021 г., е въведена и забрана за пристигащите от Лесото. Списъкът с държави ще се обновява в зависимост от разпространението на новите щамове на вируса.

Предвижда се транзитните коридори да не бъдат затваряни. Изключения ще се допускат при спазване на строги мерки само по хуманитарни причини, за германски граждани или за граждани с право на пребиваване в Германия.

Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер още в четвъртък следобед обяви: „Искаме да спрем разпространението на мутиралия коронавирус. И за това всъщност трябва да ограничим някои полети и движения. Не става въпрос за забрана за пътуване, а за мерки за предотвратяване на разпространението на по-заразен щам на коронавирус в Германия."

Според политика правителството не може да разчита на съвестността на хората, тоест безконтролно да наблюдава случващото се, така че забраните са неизбежни. Като министър на вътрешните работи той представи „основното правило, според което

Германия не трябва да разрешава влизане на хора от региони, където е регистриран мутиралият коронавирус“.

Понастоящем областта на мутациите е Великобритания, Португалия, Южна Африка и Бразилия. Сега правителството обмисля изключения от правилата, за да предотврати смущения в доставката на стоки.

„Хората ще бъдат проверявани на летища, гари, улици и влакове. Няма друг изход “, каза министърът. И добави:

"Германия няма да бъде "затвор". Ако германците искат да се приберат у дома от рискова зона, най-малкото, което трябва да направят, е да направят тест преди да се качат на самолет или на границата."

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Германия става затвор? От днес затваря за страни с новите щамове - glas.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!