Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сюй Давей губи разсъдък и косата му посивява след престой в китайски затвор

Сюй Давей

Сюй Давей няколко месеца преди ареста

За родителите на Сюй Давей тазгодишните новогодишни празници трябвало да бъдат наистина весели, защото на 3 февруари той се завръщал вкъщи след 8-годишен престой в китайски затвор. Но след като го видели, не им било до празници и веселби. Косата му била посивяла, бил изтощен, с многобройни следи от рани, получени вследствие на изтезания и най-печалното – съзнанието му било неясно и той дори не успял да разпознае родителите си.

Когато родителите му го закарали у дома, той се свил в ъгъла и останал там, без да помръдва. След много време и усилия, те успели да го уговорят да се премести на леглото. Няколко дни по късно той започнал да се чувства по-добре, съзнанието му се прояснявало за кратки моменти, в един от които той казал: „В затвора ми биха инжекции, твърдейки, че лекуват психозата ми. Също така ме биха много по ръцете и краката.”

Сюй Давей

Сюй Давей след 8-годишен престой и изтезания в затвора

Сюй Давей

Белези от окови и рани по краката на Сюй Давей

35-годишният Сюй Давей от село Инямен, провинция Ляонин, бил арестуван през януари 2001 г. затова, че разпространявал материали, разобличаващи преследването на последователите на духовната практика Фалун Гонг , с която той самият се занимавал.

Бил осъден на осем години лишаване от свобода, които прекарал в четири затвора в провинция Ляонин, където бил подложен на многобройни физически и психически изтезания.

Бил бит с електрошокови палки, оковаван в белезници и вериги в различни неудобни пози за дълги периоди от време, насилствено хранен, държан в стая без прозорец с площ от 4 кв.м., оставян гладен и т.н. В резултат на това той развил плеврит, многократно губел съзнание и не можел да задържа изпражненията си, като животът му висял на косъм многократно.

През последните две години родителите му се опитвали да се срещнат с него в затвора. Всеки път, когато ходили, за да им бъде разрешено свиждане, били заставяни да хулят

Фалун Гонг. Също така често им отказвали свиждане под предлог, че „сега Сюй Давей се намира под специален контрол”.

За цялото това време те успели да го видят само веднъж. Според тях тогава той изглеждал много отслабнал и изтощен, но съзнанието му било ясно и косата му не била сива.

Сюй има дъщеря, която се е родила преди самото му задържане. Когато навършила 8 години, тя видяла за пръв път баща си, който даже и не я познава.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!