Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълна национализация на откраднатото от ГЕРБ! Ето как!

Колаж: Матей Димов

Пълна национализация на откраднатото от ГЕРБ срещу 1 процент собственост ще ни извади от блатото.

Има едно-единствено спасение от блатото на 30-милиардния дълг, в който ГЕРБ ни набута за последните 10 години. Това е пълна национализация на заграбеното от министри, чиновници и служители в местната власт.

Веднага след като бъде съставено следващото правителство, трябва да започне тотална ревизия. Трябва да се сформират комисии по места, които да приемат жалбите на граждани за мошеничествата в кадастъра и кражбата на имоти от служители в общините. Всяко съмнително придобиване на собственост трябва да бъде детайлно проучено и да бъде наказано с конфискация. Това важи особено за областните управи, които благодарение на ПМС на Борисов-1 се превърнаха в агенции за недвижими имоти за свои частни ползи.

Документалните измами обаче са едно, а трупането на милиони е нещо съвсем друго. Трябва да се приеме закон за амнистия на парите на висшите чиновници. Иначе те ще почнат да бягат в чужбина, да ги крият в офшорни сметки и в крайна сметка рано или късно тези валути ще бъдат конфискувани от чужди правителства. За това е необходимо бившите министри, например, да имат право да декларират незаконните си авоари и да получат 1 процент от тях.

При условие, че те бъдат инвестирани в нови предприятия, могат да бъдат давани акции в този размер. Така безмисленото трупане на откраднати стотици милиони може да се превърне в благородна кауза на сегашните управляващи. И да донесе личностно тяхно удовлетворение и национално помирение.

Трябва да се създаде нов национален кохезионен фонд, който да привлече корупционните пари. Чрез национална програма те трябва да бъдат реинвестирани в икономиката ни, като по този начин ще се компенсира кражбата на европейските пари през годиниите.

България трябва да замрази членството си в Еврозоната, защото инфлацията галопира, след този безотговорен акт. Всеки ден стоките от първа необходимост скачат и вече са с по 20-30 процента нагоре, след като Борисов отпразнува влизането ни в това опасно блато с контрамитинг.

Всички гласувани от ГЕРБ и за ГЕРБ закони трябва да отидат на бунището на историята. Демократичната държава е несъвместима със законодателство, създадено само да обслужва еднолична власт. Необходим е и нов закон за реституцията за връщане на собствеността, открадната от гражданите. Трябва да бъдат предвидени и компесаторни механизми за ощетените от държавата през последните 10 години.

Цанко Цанев, Сдружение на гражданите, ограбени от държавата

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://afera.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!