Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Украйна заведоха дело срещу Джо Байдън

Две дела - срещу петия президент на Украйна (2014-2019 г.) Петро Порошенко и срещу новоизбрания президент на САЩ Джоузеф Байдън са били заведени в Украйна два дни след като встъпването в длъжност на американския държавен глава, потвърди адвокатът на Порошенко Игор Голован.

На 20 януари тази година украинците, заедно с целия свят, наблюдаваха встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Байдън. Гледахме с големи надежди задълбочаването на сътрудничеството между нашата страна и стратегическия ни съюзник. По време на мандата на петия президент на Украйна Порошенко и тогава вицепрезидент Байдън, това сътрудничество беше много положително и полезно за нас “, заяви Голован на брифинга. "С известна радост - както виждаме сега - лицемерна радост, гледаха тази инаугурация и в офиса на действащия президент Владимир Зеленски. Защо казвам "лицемерна"? Защото на 22 януари, два дни след встъпването в длъжност на президента на САЩ, бяха заведени две нови наказателни производства, свързани с предполагаема намеса в дейността на бившия генерален прокурор на Украйна Шокин - от петия президент на Украйна Порошенко и настоящия президент на САЩ Байдън “, каза той.

"Кои са изпълнителите на тази провокация? Изпълнителите са едни и същи. Международно признатият агент на държавата агресор

Андрей Деркач, Печерският съд и сегашното украинско правителство, което се манипулира от агентите на държавата агресор ... Това е , те отново се опитват да унищожат стратегическото партньорство между Украйна и САЩ с подобни провокации", обобщи Голован.

Украинската прокуратура до този момент не е съобщила официално информация за заведените дела. 

Източник: Сега

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lentata.com/page_20610.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!