Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай отхвърля критиката на ООН относно човешките права

By Gisela Sommer, Epoch Times Staff

Женева (AP, Frank Jordans) – Китай отхвърли предложенията да спре присъдите за трудови лагери, да премахне смъртната присъда и да гарантира свобода на религиите, направени в сряда при първото разглеждане на положението му с човешките права от страна на Съвета за човешки права към ООН.

Пекин, който в миналото води успешна борба за анулиране на всякаква критика пред върховния орган на ООН за човешки права, атакува на практика всяко от предложенията, направени от страни като Великобритания, Мексико и Германия, по време на нова процедура, имаща за цел да подложи всяка страна на критичен преглед в това отношение.

Предложенията, отклонени от Китай включваха също така и слагане край на изтезанията, зачитане на етническите малцинства и позволяване на независими експерти да разследват злоупотребите с човешките права.

Куба призова своята другарска комунистическа страна да предприеме енергични мерки относно само-назначилите се защитници на човешките права „атакуващи интересите на

държавата и на народа на Китай”.

„Китай иска да изглежда като едно от добрите момчета, опитващо се да насърчава човешките права по конструктивен и обективен начин”, каза Жулиет де Риверо, говорителка на нюйоркската група на Human Rights Watch. „Но те показаха ясно, че това не е така”.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!