Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайската комунистическа партия е най-големият външнополитически проблем на нашето време: 69 законодатели настояват лидерите на Г7 да заемат твърда позиция срещу Китай

Фейерверки во время церемонии открытия Олимпийских игр 2008 в Пекине

Автор на превода: Айлин Лай

69 депутати от Г7 подписаха съвместно писмо, призоваващо лидерите им да заемат твърда позиция срещу Китай по време на предстоящата среща на върха през юни.

Основните автори на писмото бяха представителят на САЩ Антъни Гонзалес и председателят на германския външнополитически комитет на Бундестага Норберт Рьотген.

Китайската комунистическа партия е най-големият външнополитически проблем на нашето време

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

Писмото е адресирано до настоящите лидери на страните от Г7 - Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, САЩ и Великобритания.

"Заплахите, породени от Китайската комунистическа партия, са най-големите външнополитически проблеми на нашето време", заяви Гонзалес в изявление.

"Тези заплахи засягат не само нацията ни, но и най-надеждните ни демократични съюзници в света."

Норберт Рьотген вярва, че селективният подход на Китайската комунистическа партия (ККП) към международното право и нейната агресивна външна политика в индо-тихоокеанския регион са основните пречки за международния ред.

„За да може свободният свят да постигне съвместна стратегия за Китай, всички ние трябва да направим компромис, защото разбираме, че защитата на свободите, които стоят в основата на международната система, си заслужава“.

Фейерверки во время церемонии открытия Олимпийских игр 2008 в Пекине

Фойерверки осветяват небето над Забранения град по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин на 8 август 2008 г. Куин Руни / Гети изображения

Държавите трябва да се изправят срещу ККП в три области

Законодателите призоваха лидерите на страните от Г7 да се обединят и да разработят план за противодействие на действията на комунистически Китай, които не отговарят на

международните стандарти.

Писмото подчертава няколко въпроса, включително технологичните стандарти, човешките права, напрежението в Индо-Тихия океан и пандемията.

Технологии

В писмото пише, демократичните държави не трябва да зависят от Китай за нови технологии като изкуствен интелект и безжични комуникации от следващо поколение като 5G.

Законодателите призоваха държавите да определят общи стандарти и да си сътрудничат в областта на технологиите, така че те да могат да бъдат използвани, без да се накърняват сигурността или интересите.

Пандемия

В писмото се казва още, че Китайската комунистическа партия е "отслабила международното управление", "подкопала" е работата на Световната здравна организация (СЗО) и е "скрила важна информация в ранните етапи на пандемията".

Доказателствата сочат, че ККП вирусът (COVID-19) произхожда от китайския град Ухан и след това се разпространява по целия свят.

Мужчина в маске стоит перед заброшенной Испанской лестницей в Риме, 12 марта 2020 года

Мъж с маска стои пред изоставените Испански стъпала в Рим на 12 март 2020 г. Alberto Pizzoli / AFP чрез Getty Images

Прикриването на огнището на вируса е добре документирано. Първоначално СЗО повтори твърденията на Пекин, че вирусът не е заразен, пренебрегвайки предупредителния имейл от Тайван.

„Смятаме, че е необходимо да се проведе независимо разследване на произхода и разпространението на вируса, за да се подготвят и предотвратят следващите огнища на инфекция“, се казва в писмото.

Човешки права

Законодателите също така подчертаха, че ККП тормози уйгури и други етнически малцинства в Синдзян. Според данните, в момента в лагерите са задържани приблизително един милион уйгури.

На 19 януари бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че репресиите на Пекин срещу уйгури и други малцинства представляват "геноцид и престъпления срещу човечеството".

„Грубите нарушения на човешките права от КНР изискват колективен отговор от страните на Г7, за да се накара КНР да отговаря за отношението си към етническите и религиозните малцинства“, се казва в писмото.

Източник: The Epoch Times

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: 69 законодателей требуют от лидеров «Большой семёрки» занять жёсткую позицию в отношении Китая (epochtimes.ru)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!