Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Никой не знае по-добре от него! Цветанов: Изборите няма да са честни, организирани от кабинет на ГЕРБ


Следващите избори могат да са честни само ако се организират от служебно правителство, каза днес пред "Нова телевизия" бившият втори човек в партията Цветан Цветанов. Според него в противен случай ще се използва целия властови ресурс, за да се гарантира нова победа за управляващата партия.

Цветанов каза, че за разлика от предсрочните избори през 2017 година, предизвикани от самите управляващи, сега ГЕРБ имат много неща, от които да се притесняват. Това била и причината да не се подава оставка.

Миналата пролет - след скандала с луксозния апартамент в столичния квартал "Изток", купен на по-ниски от пазарните цени, Цветанов беше принуден да напусне зам.-председателското място в ГЕРБ и лидерското в парламентарната група, но остана редови член на партията. През юни тази година той напусна и партията, а до дни ще учреди и своя партия, кръстена "Републиканци за България"

В отговор на въпрос Цветанов каза, че с новата си партия "Републиканци за България" ще се яви на изборите самостоятелно. Според него коалиция с ГЕРБ не е възможна, докато лидер на партията е Бойко Борисов.

Днес той съобщи, че е щял да напусне партията и без скандала с неговия апартамент, заради това, което е видял по време на кампанията за европейските избори. По думите на Цветанов тогава са били премината граници, които той не е бил готов да премине.

Той допълни, че е бил буфер, който е понасял удари, заради едноличните решения на Борисов. Като пример Цветанов посочи обслужването на ДПС.

Той допълни, че бившият земеделски министър Румен Порожанов е имал списък от горски, които е трябвало да бъдат уволнени, по искане на ДПС. По думите му, той е бил направен от Бойко Борисов, под диктовката на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Цветанов твърди, че е спрял този ход, но хората в смесените райони и досега се чувстват предадени.

Друга причина за неговото недоволство били и вкарването в листите на хора без нужните качества. Цветанов твърди, че е бил против редица кандидатури, но окончателното решение винаги е било на Бойко Борисов.

По повод твърденията на Цветанов от пресцентъра на ГЕРБ пуснаха коментар на члена на Изпълнителната комисия Тодор Тодоров: "Всяка дума от Цветанов подлагайте на съмнение. Този човек не напусна доброволно ГЕРБ, той управляваше еднолично и не даваше да се чуе чуждо мнение. За този човек важи поговорката: "Крадецът вика - дръжте крадеца".


Не отлюспвал хора от ГЕРБ

Той каза, че няма политика на "отлюспване" на хора от ГЕРБ към новия му проект "Републиканци за България" и всички присъединили са "направили своя личен избор". Цветанов допълни, че личен избор е и дали тези от тях, заемащи позиции, на които са избрани като кандидати на ГЕРБ, ще ги напуснат. Става въпрос за няколко членове на новия му проект, които са общински съветници.

Цветанов изрази мнение, че това са стойностни симпатизанти и членове на ГЕРБ, които нямат нищо общо с реализираната политика от правителството и се чувстват предадени. В отговор на въпрос той обяви, че животът му не е започнал с неговото запознанството с Борисов, защото винаги е изпълнявал съвестно служебните си задължения. Допълни и че не се приема за предател, защото ГЕРБ са предали много от ценностите, важни за симпатизантите и членовете на партията.

За новата си партия, Цветанов каза, че няма да е лидерска и ще се разчита на експертизата, добрата организация и активните млади хора. Целта на организацията е получавана на над 450 хил. гласа.


Информация имам само в главата си

В отговор на въпрос, Цветанов каза, че няма никъде събрана компрометираща информация за ГЕРБ, като такава съхранява единствено в главата си. По повод компрометиращите снимки на Бойко Борисов от ползвания от него апартамент в резиденция Бояна, Цветанов обяви, че те не са правени от мъж. Достъпът на човека до помещенията пък бил осигурен или от самия Борисов или от НСО.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.dnevnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!