Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Луджев: Комунисти издигнаха Бойко

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

ГЕРБ е вътрешно-партиен въпрос на БСП, каза по бТВ бившият вицепремиер и министър на отбраната Димитър Луджев. Той подчерта, че „има добра информация, че издигането на Бойко Борисов в политиката е станало с подкрепата на комунистически лидери“.

Луджев припомни, че в началото на своя път столичният кмет е получил много силна подкрепа от президента Георги Първанов.



Димитър Луджев изтъкна, че ГЕРБ помага на БСП в стремежа й „хем да остане на власт, хем да се запази стабилна“. „Не очаквам нищо добро, ако ГЕРБ започне да управлява. После БСП ще си измие ръцете и ще каже: “Ето, това могат, това направиха!“, каза Луджев.

Бившият вицепремиер представи новата си книга „Революцията в България 1989-1991“. Той подчерта, че „днешните лидери на ДПС не са участници в събитията от 1989 г. Повечето от лидерите в събитията още тогава са били екстрадирани от страната.

Към днешна дата не мисля, че имат основание да се оплакват – имат достатъчно много достъп до политическата власт и до други структури в страната. Това че има анти-ДПС настроения, причините трябва да търсят в прекомерните апетити за власт“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Politics.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!