Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пет години затвор за китайски дърворезбар, практикуващ Фалун Гонг

An Na, Epoch Times  

Джоу Нинг, даващ безплатни уроци по дърворезба на деца инвалиди, е хвърлен в затвора за пет години, след като властите откриват, че практикува Фалун Гонг – традиционен китайски метод за самоусъвършенстване, базиран на принципите „истинност, доброта и търпение”. На съпругата му е отказано правото на свиждане с него.

През 1997 г. Джоу Нинг (Zhou Ning) и съпругата му, Шяо Ишиа (Xiao Yixia), използват спестяванията си, за да открият художествено ателие „Истинно изкуство” (Truth Art Studio) в гр. Джинан (Jinan), където преподават безплатни уроци по скулптура на глухонеми деца.

Сутринта на 12 септември 2007 г. офицер Гуо Хонгтао (Guo Hongtao) от Бюрото за обществена сигурност в Джинан, заедно със служители от градското Управление 610 (специално създадена в Китай агенция, която да осъществява преследването на Фалун Гонг ) нахлуват в дома на Джоу, като отвличат него, съпругата му и двегодишния им син, както и четирима други практикуващи Фалун Гонг,  гости на семейството.   

Джоу е отведен в местното полицейско управление, където на ръцете му поставят белезници, а краката му връзват за железен стол. Подложен е на продължителен разпит, след което е отведен в болницата към Медицинския колеж на Джининг (Jining Medical College Hospital), за да бъде хранен насилствено.  

По думите на Шяо, съпругата на Джоу, когато тя отишла до затвора Тайан (Tai’an) й било отказано свиждане със съпруга й, въпреки че довела със себе си адвокат. При втория

си опит за свиждане с нея дошъл и бащата на Джоу. На него позволили да се срещне със сина си, но на Шяо – отново не.

По време на съдебния процес на Джоу (на 14 юли 2008 г.) адвокатите на защитата, Ли Субин (Li Subin) и Уен Хайбо (Wen Haibo), заявили пред съда, че съгласно китайската конституция Джоу е невинен.

Но въпреки това съдът го обявил за виновен. Художественото му ателие бива разрушено, а учениците му са принудени да си тръгнат. Къщата на Джоу е конфискувана, частната му собственост – иззета, а съпругата му живее в момента с роднини.  

Шяо се обръща към медиите с надеждата съпругът й да бъде освободен. „Това преследване на Фалун Гонг в Китай продължава почти 10 години – казва тя. – То не трябваше да става, защото практикуващите Фалун Гонг са добри хора. Това преследване е ежедневно и добри хора продължават да бъдат хвърляни в затвора.” Тя добавя, че се надява нейните призиви да спомогнат да се спре преследването на практикуващите Фалун Гонг колкото се може по-скоро. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!