Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Осъдиха Марешки на 4 г. затвор, съучастничката му Красимира Колева - на 3,5. Марешки: Не съм направил нищо нередно

.

Лидерът на Воля и зам.-председател на 44-ото Народно събрание – Веселин Марешки, е осъден на 4 г. затвор при общ режим на изтърпяване. Присъдата е за рекет и изнудване. Съучастничката му Красимира Колева ще остане зад решетките 3 години и половина по същото обвинение. На Марешки му е наложена и глоба от 8 хиляди лева. Решението e на Варненски окръжен съд.
Това съобщава БГНЕС. 

Председател на състава бе Янко Янков, а съдия докладчик Светла Даскалова. Предстои обжалване на присъдата пред ВКС. Ако и там потвърдят ефективната присъда, Марешки влиза в затвора. 

Двамата са признати за виновни за това, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хиляди лв.,  го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки и преустановяване на търговската дейност.

Откога Марешки стана прокурор?

В късната понеделнишка утрин Веселин Марешки най-нагло изльоска тузарския си майбах на паркинга за прокурори пред Апелативния съд във Варна, където се яви като обвиняем по дело за рекет. Лидерът на "Воля" беше посрещнат от агитка сподвижници на върлата си врагиня Мая Манолова, които бурно го освиркаха на влизане в съдебната зала.

"Тоя па кога стана прокурор? За конституционалист знаем, ама всеки ден му расте работата", цъкаха с език на наглата картинка минувачи.

"Абсолютно съм убеден, че не съм направил нищо нередно", това заяви пред БНР лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

"За съжаление, в момент, когато държавата ни е обвинявана, че не осъжда корумпирани политици и олигарси, явно някой е решил като най-удобен момент да покаже моя случай и ми е сложена по най-безобразен начин тази, макар и временна присъда, колкото сега да излезе новината", добави Марешки. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

https://lupa.bg/

https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!