Проф. Вълчев: Борисов ще плати много висока цена – политическа, а вероятно и друга

Светослав Иванов, bTV

Ние до онзи ден не знаехме, че г-н Борисов въобще знае, че в България има Конституция. Той нито ходеше на парламентарен контрол, нито на откриване, нито на вот на недоверие. Едно пълно пренебрежение към конституционната рамка. И сега изведнъж нова Конституция. Това е изключително несериозно. Всички хора разбраха, че това е някакъв ритуален танц, някакъв начин правителството просто да си изкара мандата. Ние се сърдим на г-н Марешки, че е подписал Конституцията, без да я е чел, но с още по-голямо основание трябваше да се сърдим на онези, които са я прочели“, каза в интервю за бТВ проф. Даниел Вълчев.

„Разговорът за нова българска Конституция  не е юридически разговор, а чисто политически. Няма никакви основания за приемане на нова Конституция. Нищо не се е случило толкова в обществото“. 

Това коментира в предаването „120 минути“ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието. 

„Всички хора разбраха, че това е някакъв ритуален танц, някакъв начин правителството просто да си изкара мандата.

Ние се сърдим на г-н Марешки, че е подписал Конституцията, без да я е чел, но с още по-голямо основание трябваше да се сърдим на онези, които са я прочели“, каза още Вълчев. 

По думите му става въпрос за проект, който над 90% е абсолютно същият като сега действащата Конституция.

„Конституцията има този смисъл да създаде институционалната и правна рамка, за да живеем по един нормален начин. Въпросът не е да се създаде един прекрасен правен акт, а условията, които в този акт ще действат“, коментира още Даниел Вълчев. 

„Ние до онзи ден не знаехме, че г-н Борисов въобще знае, че в България има Конституция. Той нито ходеше на парламентарен контрол, нито на откриване, нито на вот на недоверие. Едно пълно пренебрежение към конституционната рамка. И сега изведнъж нова Конституция. Това е изключително несериозно“, на мнение е той. 

Според него случващото се показва, че управляващите са се уплашили. 

„Когато премиерът се уплаши, единственият начин е той да мине през избори. Той по някаква причина не го прави“, допълни Вълчев. 

Според него премиерът Бойко Борисов ще плати много висока цена – политическа, а вероятно и друга.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/c

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!