2 септември носи промяна и развръзка до декември: свръхнапрегнат период на конфликти за нас и целия свят, прогнозира Мира Кунева

 След като в последното си интервю за 19 минути от май прогнозира с огромна точност оставките в правителството и вълненията в обществото, астрологът Мира Кунева разказва какво предстои на България и света в следващите 4 месеца, които ще бъдат огромно предизвикателство заради силните напрежения между планетите. Септември ще бъде най-бурният месец:

В миналата си прогноза пред 19 минути предвидихте с голяма точност онова, което предстоеше да ни донесат поредицата затъмнения...  

Да, а на 2 септември имаме пълнолуние с Уран – в астрологията това е знак за кулминация, развръзка, носи изненади, динамични събития с ефект до 1 седмица. От 1 до 5 септември пък съществува напрегната конфигурация на Венера, Марс и Сатурн – изключително много емоции ще се отключат. Да се надяваме на благоприятни за България развития, защото септември е особен месец. Напрегнат за държавата и за света.

19’ преди седмици предупреди за идването на ретрограден Марс при също така ретроградни най-силните планети Юпитер и Сатурн, както и на други по-малки. Какво очаквате от 10 септември, когато това ще стане?


Ретроградният Марс отключва изключително много гняв, злоба, лоши чувства. Хората се усещат блокирани и дори най-кротките не искат повече да търпят. Марс остава ретрограден от 10 септември до 13 ноември, но ще влияе негативно до декември. Което значи, че има реална опасност от военни конфликти. Защо? Марс в Овен е нещо страшно – планетата воин се намира в своята зодия. Тя е много агресивна. До януари Марс прави напрегнати аспекти със Сатурн, Плутон и Юпитер, което пък значи корупционни скандали, проблеми пред икономиката, сблъсък с властта. В астрологията се смята, че такива периоди са свързани с въставане срещу статуквото, срещу управлението – локално и глобално, но и дават импулс за обновление. Навсякъде по света и у нас. Марс в квадратура със Сатурн е олицетворение на желанието за разрушаване на статуквото. Промените ще бъдат бавни. Казахме, че започнаха още през юни - юли, ще се разиграват поне до януари 2021 г. При това нека да имаме предвид, че Сатурн е в Козирог – също е в своята зодия, също е в трон. Това прави стихията още по-мощна.

Точна дата ли е стартът на тази астростихия или е период?

7 - 17 септември е изключително тежък период: има желание за промени, ала всичко е спряло. На 13 септември Юпитер, който както казахте в момента е ретрограден, става директен. Но в последните дни, в които е ретрограден, като се събере с ретроградния Марс, прави колосално напрежение. За всички е добре да внимават с решенията си и с отношенията си, с онова, което говорят и което искат и изискват. И не е само това. От 10 до 17 септември Слънцето е в напрегнати квадратури с Луната – това е сигнал за начало на големи геополитически промени, които повлияват на големи групи хора.  

Само в тези десетина дни ли от 7 до 17 ли ще има сътресения?
 

Краят на месеца също е изключително напрегнат, защото на 29 септември Сатурн – планетата на властта, преминава в директно движение. От 19-и започва страшно забавяне, спиране на всичко, свързано с държавната администрация – решения, документи, разрешителни. 21 - 29 е пиковият период на застиване и замръзване. Долавяме, че Плутон в този момент също е статичен и се готви на 5 октомври да тръгне в директно движение. Плутон управлява промяната, по-точно онова, което трябва да се разруши. Планетата събира страшно много енергия, без да може да я изрази. Спира всичко, свързано със закон, норми, страх. Ще има начало на големи промени в тази система: правосъдна, правораздавателна, правоохранителна.

След 5 октомври вече ще започнат важни събития – време на решения, процеси. За България ще бъдат напрегнати 10 - 17 октомври, оттогава можем вече да очакваме по-реални промени. И после имаме още един подобен период: 10 - 18 декември. Те са много напрегнати, свързани със събития, които ще дразнят обществото. В астрологията се предполага, че в такива времена има сблъсъци и конфликти между различни интереси, свързани с упражняването на властта.

Зимата ще има развръзки за много неща в България, но дотогава ще има забавяне на целия процес. Планетите още не са тръгнали. Ще има няколко тласъка, няма да стане отведнъж. Очаквам нещата да се развиват докъм януари.

Вие смятате ли, че от 21 декември влизаме не просто в нов 19-г. период, но в цял 200-г. нов икономически цикъл – това ли е краят на индустриалната революция и началото на епохата на изкуствения интелект?

Съвпадът на Сатурн и Юпитер във Водолей на 21 декември е знак за началото на нов свят. Предполагам, че ще се върти около технологиите. Те ще започнат да управляват света. Водолеят е знак на глобализацията, на големите съюзи, освен на науката и комуникациите. Аз лично вярвам, че това ново начало е за добро. Няма да има глобални войни за унищожаване на света. Влизането във Водолея ще промени света, но не към лошо. Струва ми се също, че тъй като не не е емоционален знак, хората ще станат по-самодостатъчни. Нуждата от близки контакти ще се намали. Социалното дистанциране ще бъде на ход в следващата епоха.  

Какво да очакваме за България?
 

За България нямам безпокойства, но за близките съседи... В момента при нас Плутон дава разкриване на много тайни. България през последните 3 г. в негова власт изглеждаше спокойна, а се оказа, че нещата започнаха да излизат на повърхността в последния аспект. На 5 октомври, когато Плутон се обърне, няма да се върне на тези градуси. Знак за промяна.  

Борис Ангелов 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!