Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам. директор на Бюрото за обществена сигурност в Шинджиянг се отказва от ККП

Бях изключително мотивиран и посветен на идеалите на комунизма - да изградя страната, да служа на народа и да бъда верен на партията.

Откакто станах член на Китайската комунистическа партия (ККП) на 1-и юли 1974 г., минаха повече от 30 години. В продължение на 30 години съм работил здраво и съм направил всичко, на което съм способен. Бях се посветил на партията и на народа. Но независимо от това бях потискан и охулван. Въпреки, че всеки път успявах да се справя с проблема, кошмарът продължава да ме навестява.

Грешно ли е да се мисли за народа? Грешно ли е да се мисли за бъдещето на страната? Грешно ли е да се бориш срещу корумпирани служители? Грешно ли е да мисли далновидно и за общите интереси на партията?

Аз сгреших. Не съм бил прав от самото начало. Бях измамен. В своята наивност съм бъркал истинското предназначение и функция на комунистическата партия, като съм бил неспособен да видя нейната алчна, безсрамна, презряна и насилствена природа.

Погрешно вярвах, че комунизмът ще помогне да се изгради една истинска, идеална държава; погрешно вярвах, че кръвопролитията на площад Тянанмън са за да се победи анти-партийната класа; погрешно вярвах, че избиването на уйгурите е в името на интересите на мнозинството; погрешно вярвах, че преследването на Фалун Гонг е победа на пролетариата над феодалното суеверие и над един антиправителствен, антидържавен, антисоциален и античовешки култ.

Сгрешил съм и съм сгрешил от самото начало. Но повече не мога да игнорирам и да продължавам своята грешка. Не мога да правя повече грешки.

Най-доброто, което мога да направя, е да поправя грешката си. С голяма твърдост правя това заявление. Нося твърде много багаж от миналото си. Когато изпратих съпругата и децата си в Англия, знаех какви ще са последствията. Знаех, че моите

подчинени ще покажат истинската си същност и ще се борят за поста ми; знаех, че моите т.нар. приятели ще започнат да ме избягват; знаех, че непознати ще ми се присмиват, и че всички, които са ми завиждали, ще празнуват като това да е възмездие за мен.

Зная за всички тях, когато взимам настоящото решение, защото ги познавам добре. Това ме натъжава, но не се чувствам зле. Защото аз съм този, който се е осъзнал.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!