След клетвата на Байдън СЗО променя критериите за "заразени" с Ковид

/Поглед.инфо/ Световната здравна организация , в деня, в който президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, публикува нови насоки за тестване за коронавирус за лаборатории по целия свят, които могат да доведат до по-малко заразени, докладвани от здравните служители.

В Деня на встъпването в длъжност СЗО издаде новите директиви за често използваните PCR тестове под формата на "предупреждение за медицински продукт", посочвайки, че пациент, който излезе положителен, може да се наложи да направи втори тест и да покаже симптоми, за да се счита за заразен.

На следващия ден д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт по инфекциозни болести в правителството на Съединените щати, разкри, че новият му шеф Байдън е подписал писмо за присъединяване към организацията.

През юли 2020 г. Тръмп се оттегли от Световната здравна организация, заради това, че уж помогнала на Китай да скрие тежестта на коронавируса, възникнал в неговите граници по време на ранните стадии на болестта, което му позволява съответно, да се разпространи заразата по света.

Независими оценки от медии и наскоро публикуван доклад по поръчка на СЗО са потвърдили причините на Тръмп да се оттегли от международната институция.

Някои хора обсъдиха новите насоки в Twitter:

"PCR положителен вече не е = Ковид . Сега не сте Ковид-заразени, освен ако не получите втори тест за потвърждение и не представяте клинични симптоми. Ще видим какво всъщност е нетното въздействие на това", пише профилът на "Етичния скептик" на 20 януари, 2021 година в Twitter.

Във вторник Световната здравна организация посъветва лабораториите, че единичен PCR тест, считан за "златен стандарт" от здравните служители, вече не е достатъчен,

като отбелязва, че асимптоматичен човек, който има положителен тест, може да се нуждае от втори тест за потвърждение.

"Когато резултатите от теста не съответстват на клиничното представяне, трябва да се вземе нов образец и да се тества отново, като се използва един и същ или различен (PCR тест)'', казаха служители служители на СЗО.

Сега служителите казват, че PCR тестовете, използвани в САЩ и другаде за откриване на коронавирусни инфекции, са просто "помощ за диагностика", като добавят:

"Следователно доставчиците на здравни грижи трябва да вземат предвид всеки резултат в комбинация с времето за вземане на проби, типа на пробата, спецификата на анализа, клиничните наблюдения, историята на пациентите, потвърдения статус на всички контакти и епидемиологичната информация."

СЗО не каза защо е изчакала повече от година, след като здравните служители за първи път са открили вируса в Китай, за да издадат насоките за тестване, които предполагат, че някои лаборатории са диагностицирали неправилно някои инфекции.

"До 2020 година, докато Ковид не удари, нито СЗО, нито Центърът за контрол и превенция на заразите не считаха, че един PCR тест е достатъчен за диагностицирането на инфекцията", каза Майкъл Тау от Red State.

"Оказва се, че по време на всичките 4 епидемии преди Ковид-19 от 2000 г. насам, Центърът за контрол и превенция на заразите и Световната здравна организация са загрижени за високите фалшиво положителни проценти за PCR тестове и издават насоки, за да се опитат да ги сведат до минимум. Но за Ковид-19 и двете институции някак си забравиха всички за PCR фалшиво положителните нива", добавя той.

Служител на СЗО се опитва да обясни:

"Разпространението на заболяването променя предсказуемата стойност на резултатите от теста. Тъй като разпространението на заболяването намалява, рискът от фалшиво положителни резултати се увеличава."

"Това означава, че вероятността човек, който има положителен резултат (открит САРС-КоВ-2), да бъде наистина заразен със САРС-КоВ-2 намалява с намаляването на разпространението, независимо от претендираната специфичност", казва той.

САРС-КоВ-2 е официалното име на коронавируса.

Оценка, извършена от независима международна комисия, създадена от Световната здравна организация определи този месец, че Китай и Обединеното кралство са потърсили отговора си на вируса по време на ранните етапи на огнището, както Тръмп подозираше.

Преди Тръмп да се оттегли от Световната здравна организация, Съединените щати допринесоха най-много за агенцията, но имаха по-малко влияние от Китай, който осигури на ООН значително по-малко финансиране.

Превод:СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: След клетвата на Байдън СЗО променя критериите за "заразени" с Ковид - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!