Евродепутати безпощадно: Гешев, какво става с пачките, златото и къщата на Бойко в Барселона?

Няма мърдане! Европа вече знае за корупцията и беззаконието, които се ширят в държавата на ББ и явно няма намерение да остане безучастна и само да пълни джобовете на „правилни хора“ с еврофондове!

Според последните новини от Брюксел този път няма да му се размине и на Гешев! Ще трябва да отговаря за пачките и кюлчетата на нощното шкафче на Боко, за къщата му в Барселона, дори ще трябва да осветли вестниците, сайтовете и телевизиите, които бъркат в кацата с еврофондове.

Евродепутатите от мониторинговата група в Европейския парламент задават директно куп уточняващи въпроси за пълномощията на главния прокурор у нас като допълнение към изслушването в началото на януари. Тогава вместо Боко да се вдигне и да отиде до Брюксел, прати там да се червят заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов и заместник-главните прокурори от Върховната касационна прокуратура Даниела Машева и Красимира Филипова. Въпросите вече са оповестени на страницата на Европейския парламент, видя Narod.bg.

Евродепутатите настояват главният и заместник-главният прокурор да коментират медийни публикации, че прокуратурата е създала регистър на случаи с неоправдан натиск върху работата си и изразяват изненада, че са посочени доклади на Еврокомисията и мненията на високопоставени представители на правосъдието.

От Европарламента питат колко пъти обвинител номер 1 се е възползвал от правомощията си и е отменил решения на прокурори, отстранил ги е временно, колко често е издавал писмени инструкции до тях при специфични случаи и смята ли властта да промени огромните му правомощия върху прокурорите.

От прокуратурата трябва да отговорят и докъде е стигнало разследването за предполагаемия скандал с пране на пари (т.нар. Барселонагейт) с участието на премиера Бойко Борисов. От парламентарната комисия също искат да знаят води ли

се разследване за изтеклите в публичното пространство аудиозаписи и снимки на Бойко Борисов, както и златни кюлчета и банкноти по 500 евро.

Депутатите настояват за уточнение дали направената техническа експертиза потвърждава, че гласът е на премиера, дали са идентифицирани хората, с които той говори и дали се водят следствени действия за търговия с влияние.

Във връзка с предстоящите парламентарни избори и опасенията около организирането им, депутатите искат да знаят дали властите в София са готови да допуснат независима проверка на машините за гласуване. Те питат също дали се обсъжда прекратяването на програмата за т. нар. „златни визи“.

Членовете на групата искат българските власти да им изпратят списък с медиите, които получават финансиране от еврофондове. Те се интересуват има ли медии, получаващи пари от национални или европейски фондове и дали България смята да внесе изменения за по-голяма прозрачност на собствеността.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Евродепутати безпощадно: Гешев, какво става с пачките, златото и къщата на Бойко в Барселона? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!