България умира, идиоти такива. Как не ви е срам? Оставка!

Само простите не са разбрали: Борисов е хибрид между мутра и ДС-ченге. Тоя да ми говори за жертвите на тоталитаризма е наглост.

Posted by Emil Vasilev on Sunday, August 23, 2020

Няма чиновник от портиера до директора, който да не е вкаран в някаква схема за кражби и рушвети.

Бацетата създадоха един особен манталитет на държавните органи - да тормозят гражданите и фирмите и да действат като частни организации на издръжка на данъкоплатеца.

Бизнесмените са много добре наясно, защото го понасят на собствен гръб, как всевъзможните органи и органчета ги засипват с проверки и им измислят нарушения с една единствена цел - рушвет или глоба - изберете сами.

Безчет са примерите от собствената ми адвокатска практика, когато след отказ да им платят рушвет чиновниците пишат акт за фабрикувано административно нарушение с последващо наказателно постановление.

Тяхната логика е елементарна и проста, като върховния им началник - премиерът: ако ни платите рушвет, добре, ако не ни платите ние пак ще си го вземем под формата на ДМС-допълнително материално стимулиране, средствата за което идват от събраните глоби.

Поставени пред тази дилема бизнесмените са принудени или да се корумпират, заедно с чиновниците, или да плащат глоби, които са напълно измислени и фабрикувани.

Слава Богу, има почтени съдии все още, които отменят този държавен рекет, но колцина имат смелост да обжалват и да влизат в "конфликт" с чиновническата мафия? Мнозина предпочитат да си платят тази повсеместна "такса спокойствие", за да им е мирна главата.

Но за кратко...

Идва на проверка следващият чиновник и всичко се повтаря отначало.

Лъжа е, нагла лъжа, че данъчното бреме в България било ниско.

Защото никой не отчина неофициалното данъчно бреме, което частният бизнес плаща под форма на рушвети.

Наскоро мой близък, който работи в администрацията ми сподели, че само през миналата година три пъти /!/ са били водени на почивка в луксозни пет-зведни хотели на държавна издръжка.

Цялата им служба! Чиновникът и той е притиснат да влиза в описаната схема, защото в противен случай системата го изхвърля като непригоден за държавна служба.

Или папкаш, слушкаш, рекетираш и гласуваш за Баце или отиваш...

къде? На Терминал 2, естествено.

Така порочният кръг на деморализация се затваря - нито частният бизнес, нито почтените чиновници /ако изобщо са останали такива/ имат сили да се противопоставят на това аморално и престъпно статукво, издигнато в ранг на държавна политика.

На този фон глупакът, който управлява страна предлага нова конституция.

Позор! И за децата в детските градини стана ясно, че темата за конституцията е подхвърлена на обществото, за да се избегне решаването на истинските проблеми на страната - на първо място това е корупцията, като майка на престъпността и бедността.

Цялото ни общество е тежко деморализирано и криминализирано и това е достигнало до всички нива на държавно управление.

Вместо този истински дебат, който да има за цел как да се измъкнем от лапите на бедността и корупцията, мутроченгесарите ни вкарват в измислени дебати, като например трябва ли лъвът на герба да е с корона и ни убеждават как разделянето на ВСС ще доведе до независима съдебна власт.

Никакъв друг изход няма за горката ни държава и изтерзания ни народ, освен оставка на цялото това котило, тази криминална шайка, която ни доведе до там да ни е срам да си гледаме децата в очите и дори да не искаме да създаваме следващо поколение.

България умира, идиоти такива.

Как не ви е срам? Оставка!

Emil Vasilev

Емил Василев, адвокат по антимонополно, медийно и авторско право, народен представител в
41 Народно събрание

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!