Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев преди изкачването на стъпалата към връх Шипка: „Оставка на правителството и главния прокурор, и предсрочни парламентарни избори!“.

Честванията на Шипка са вековна традиция, тук се ражда Свободна България. Това каза президентът Румен Радев на Паметника на свободата на връх Шипка по повод 143 години от Шипченската епопея, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. „Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания. Днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Управляващите повториха срамният сценарий от 3 март, когато всички планирани чествания в столицата и страната бяха разрешени и се проведоха, а целта беше президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе свето масово партийно струпване преди няколко седмици“, посочи Радев.

„Честванията на Шипка са вековна традиция. Тук се ражда Свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но това няма да се получи. Всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля да почете този празник“, допълни той

Либерта

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!