Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дупка без дъно! СДВР с брифинг за задържан мъж, варил ракия. Бил брат на протестиращ... Манолова: Борисов да прати полицията до плантацията с марихуана до Околовръстното на София

.

СДВР удари поредно дъно. Столичната полиция се видя принудена да даде брифинг за задържан мъж, който варил ракия в трафопост, намиращ се в жк. „Обеля“.

При проверката е установено едно лице в обекта. Първоначално той се е заключил в обекта. После лицето е отворило само, не е имало разбиване. Вътре са установили казан за ракия, предаден е доброволно чрез протокол. Не е имало други лица, негови близки или роднини и не са извършвани други претървания". Това съобщиха на брифига.

От СДВР уточниха, че мъжът се казва Кирил. За него по-рано стана ясно, че е на 38 години. От полицията поясниха, че той е брат на Тихомир Василев от движението на Мая Манолова "Изправи се.БГ". Към Тихомир не са извършвани никакви полицейски проверки. Полицаите организирали акцията по сигнал за контрабанда на акцизни стоки, разбирай ракия.

Полиция иззе съд за варене на компоти от майката на протестиращ /видео/

Вчера след акция на десет полицаи от отдел „Наркотици” и „Икономическа полиция” в дома на майката на активиста от протестите и учредител на „Изправи се.БГ” Тихомир Василев служителите на реда си тръгнали под мишница със съд за варене на компоти. В дома на беззащитното семейство, без Тихомир да е там, полицаите са тарашили три часа и половина, като са заплашили, че ще нарежат входната врата с флекс.
Това обяви Мая Манолова на извънреден брифинг.  

Те са връхлетели в жилището със заповед към семейството на Тихомир „Ръцете на тила!". Това е не просто психически натиск, а брутална полицейска репресия над беззащитни граждани, чиито син е активист от протестите и към онзи момент не е бил в дома на майка си.

Заповед за претърсване и изземване не е имало.  След като не са открили наркотици, те са накарали роднините на Тихомир доброволно да подпишат протокол за предаване на съд за варене на компоти. Тарашили са дома, мазето и наето от семейството помещение, обясни Манолова.

Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си наредил нахлуването на полицаите в дома на майката на Тихомир. 

"Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си разпоредил репресията и незаконните действия в дома на Тихомир, защото ти се хвалиш, че управляваш държавата, натискайки копчета. А МВР е на твое подчинение. Трагикомедията, в която превръщаш държавата ни дава още по-силна мотивация да продължим да се борим за свободна и силна държава, в която хората могат свободно да протестират и да изразяват своето мнение и да ти искат оставката. Това е пореден опит за натиск", категорична бе Манолова.

Тя заяви, че откакто е обявила на 23 май участие на „Изправи се.БГ" в изборите, активисти на платформата са подложени на същата полицейска репресия и скалъпени обвинения. 

Манолова каза, че от работа са уволнени членове на Гражданската платформа, като съобщи за случай на нарязани гуми на микробуса на друг активист на протестите – Никола Вапцаров, който всяка вечер е с тъпан на протестите.

По думите на Манолова гумите на микробуса са срязани пред очите на полицаи и до микробуса са били оставени патрони от огнестрелно оръжие. 

Манолова добави, че в средата на юли самата тя е алармирала във Фейсбук за подготвен подобен тараш и в нейния дом. 

"Тогава Борисов не се осмели да изпрати полицай в дома ми, може би защото знае, че нямам кюлчета злато в чекмеджето", каза тя. 

Попитана за детайли около нахлуването на полицията в жилището тя обясни, че под съда за варене на компоти е имало и уред за печене на чушки, който жената е отказала да даде доброволно, защото правилно е преценила, че няма да й бъде върнат на време, а е необходим, предвид потребностите на сезона.

Вижте какво каза и самият Тихомир:

Мая Манолова: Борисов да прати полицията до плантацията с марихуана до Околовръстното на София

.

Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да изпрати униформени на проверка в незаконната плантация за марихуана близо до околовръстния път на София. Повод за акцията й бе вчерашната проверка на отдел ”Наркотици”, които нахлуха в дома на родителите на един от членовете на гражданското движение.

Полето е на територията на обработваема земя на стария Околовръстен път на София, малко преди село Чепинци. Манолова подчерта, че полето се намира на по-малко от десет метра от околовръстния път и се виждат от шосето. 

По време на живото предаване през мястото минаха на няколко полицейски патрулки.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

https://frognews.bg/

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!