Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трио ГЕРБ: Искаме да върнем властта на хората, ама сърце/чекмедже не ни дава, а и без да подаваме оставка

big_ddd72

Бойко Борисов се пусна извънредно във Фейсбук.

„Предстоят изключително сложни времена за управление поне година време. Искаме да върнем властта на хората. Да дадем управлението на народа.

Народът иска справедливост. Как се случва това – единствено и само чрез нова Конституция.

От демокрацията по-добро нещо не е измислено.

Днес внасяме тази Конституция, за да изобличим лъжата, че това е Конституция на ГЕРБ. Великото Народно събрание може да промени всеки един ред и всяка една точка.

Още днес депозираме тази Конституция в парламента. Това обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”,

Искаме такова управление, което да се ползва с доверие от огромна част от обществото.

Още днес ще се задвижи въпросът с машинното гласуване. Това обясни Бойко Борисов в съвместно изявление с председателя на парламента Цвета Караянчева и Даниела Дариткова, предаде Дарик нюз.

„Машините могат да бъдат наемани, а трябва и да бъде осигурена хартия, защото някой умишлено може да поиска да ги повреди. Ние искаме да помагаме на хората. Лъжа е, че ние преопределяме каква ще е Конституцията, ние само я стартираме“, коментира премиерът.

„Днес внасяме тази Конституция, за да изобличим лъжата, че това е Конституция на ГЕРБ. Великото Народно събрание може да промени всеки един ред и всяка една точка“, подчерта още той.

„На 2 септември да влезем със 120 подписа в НС. Правилникът може и да не е такъв, но би било добре за хората, които наблюдават процеса, да намерите начин в парламента да има гласуване, в което да видим може ли да се съберат 160 подписа за след това, защото има двумесечен срок, но ако ние не съберем подписите и се наложи да чакаме до 2 ноември, пак ще ни обвинят, че тупаме топкатаа, а това не е така“, подчерта премиерът.

По думите му на барикадите няма политически партии с голяма обществена подкрепа, които от утре да поемат управление, имат по 3-4-10 процента.

„Тези партии искат да дойде задкулисие в парламента. Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае как се прави задкулисие и как се прави мнозинство в парламента. Или целта му е само да има служебно правителство, което да даде еднолична власт на Радев – и Кабинет, и парламент – един човек. Това е изключително рисковано. Не ме е страх нито от Радев, нито от Иванов. Той така се е омазал, че нямам никакъв страх от него“, отсече министър-председателят.

„Първата лъжа след нашето изказване в петък, е че Борисов и ГЕРБ целели да протакат във времето да няма служебно правителство. Лъжа е, че сме се вкопчили във властта. Затова днес внасяме тази Конституция и това не е Конституцията на ГЕРБ“, обясни още Борисов. Още днес той ще възложи на вицепремиера Томислав Дончев да задвижи въпросът с машинното гласуване. „Това е втората лъжа – че не искаме машинно гласуване“, аргументира се премиерът.

„Нямаме нито една опорна точка в държавата: съсипани, предизоборни, слаби партии, слабо президенство, слаб парламент. Можем да избегнем катастрофата на държавата с Велико народно събрание“, отсече още Борисов.

Дарик, Петел

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!