Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подслушване, побои и ехидни усмивки... Да живее БКП!

morskastolica.com

Може и да сме в ЕС, обаче сме останали на нивото от 1970-те години. Фамилиите, които тогава ръководеха България днес отново управляват страната със замах и наглост. Всичко си е както преди, само дето днес имаме интернет и се заблуждаваме, че съществува свобода на словото.
Докато възторжен и полувъзрожденски клип в чест на Независимостта върви по телевизията с гласа на премиера, и ни кара да сме горди, че сме българи, в тъмни улици пребиват журналисти, взривяват ги, следят ги, подслушват ги. Всичко това напомня за онези години, когато се разправяха с десидентите като ги натикат в джипка. След това я ги върнат, я не. Забраняваха им книгите, сега им спират вестниците. Караха провинилия се интелектуалец да блъска с мотиката на полето, днес го пребиват така, че да не може и доматите в градината да полее после.

Цените на газ, храни и всякакви други стоки летят нагоре, отвсякъде ни критикуват, че сме корумпирани, а нашият премиер излиза по телевизията с характерната си усмивчица и обяснява, че всичко е наред и че сме постигнали много. Добре е запомнил нашият министър-председател прийомите на ЦК. Те навремето качваха цените, а след това се изтъпанчваха пред народа да обясняват как всъщност това било изравняване и ако сме се замислели всъщност всичко поевтинявало. Нищо, че хлябът от 60 стотинки

вече гони 2 лева. Това се нарича падане на цените на стоките.

Журналистите, които се опитват да кажат нещо различно, да направят своето разследване, да разкрият далавери биват брутално пребивани. Така, както по времето на комунизма всеки инакомислещ отиваше да чука камъни по кариерите. Днес няма концентрационни лагери, но пък за сметка на това съществуват чукове, с които се спира свободната мисъл.

Положението в България е 1:1 с това отпреди 30 години – подслушване, побои, ехидни усмивки на комунистически наследници. Скандиране на лозунга „Да живее БКП” ли е ключът към успеха?
Стига толкова сполука!

Деян Михайлов

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!