Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fox News: САЩ се превръщат в диктатура пред очите ни

/Поглед.инфо/ В Съединените щати се разглеждат законопроект, забраняващ заемането на определени позиции от хора, причастни към „разпространението на теории на конспирацията и невярна информация за американските държавни структури“, съобщава Fox News. Според телевизионния водещ Тъкър Карлсън този закон има за цел да забрани всякаква критика към управляващите, докато всички, които са лъгали за митичния „заговор“ на Тръмп с Русия, ще останат на постовете си. Американската управляваща класа започва да диктува на хората в какво да вярват и това е сигурен признак за тирания, подчертава журналистът.

Обърнете внимание на новия закон, предложен от Стефани Мърфи, демократ конгресмен от Орландо. Мърфи е внесла законопроект, който ще забрани на всеки с погрешно мнение да заема някаква значима длъжност във федералните структури. Ако вярвате в нещо „забранено за вярване“, няма да ви бъде предоставен достъп до класифицирана или служебна информация. Тук не можете да работите.

Според законопроекта на Мърфи федералните инспектори трябва да разпитат всички кандидати за работа, цитирам, "дали са били замесени и са били съзнателни участници в дейности, извършвани от организация или движение, разпространяващи теории на конспирацията и невярна информация за американските държавни и правителствени агенции". Край на цитата.

Чакайте малко! Конспиративни теории и дезинформация за държавните структури на Съединените щати? Уау, изглежда, че някой може да има проблеми!

АДАМ ШИФ, американски конгресменДоказателствата за тайно споразумение (на Тръмп с Русия) са под носа ви ...

Така че има ясни доказателства за тайно споразумение. И това допълва доказателствената база.

Има значителни доказателства за тайно споразумение ...

Има достатъчно доказателства за тайно споразумение между предизборния щаб

 на Тръмп и руснаците, наистина има много ...

Вярвам, че има много доказателства за сговор или конспирация ...

Всичко това е доказателство за тайно споразумение ...

Съществуват сериозни доказателства по въпроса за тайното споразумение, много от които са публично достъпни ...

Майтап! Хора, прекарали години в популяризиране на нелепи конспиративни теории, опровергани от фактите теории, че Владимир Путин тайно контролира федералното правителство (на САЩ ) ... Нищо няма да се случи на всички тези хора. Защото към тази категория би могло да се отнесат почти всички, които сега са на власт.

Да, те бяха до коляно в конспиративни теории, вредата от които за нашата страна беше съвсем реална и измерима. Но този закон не е предназначен да ги наказва. Точно обратното. Целта на този закон е да ги защити от вашата критика. Според законопроекта на Стефани Мърфи всеки, който критикува Стефани Мърфи, може да бъде наказан. Е, логиката ясна ли е сега?

Изглежда, че всичко това може да предизвика объркване сред традиционните защитници на гражданските свободи. За тези, които твърдят, че гражданските свободи са тяхната тема. Хайде де! 2021 г. е, медиите обичат подобни закони. Такива закони са насочени директно срещу враговете на медиите - срещу хората, посещавали държавни университети, и срещу други нежелателни елементи.

Чуйте как гениите обясняват, че най-голямата заплаха за тази страна не е хегемонията на Китай. И дори не наближаващата хиперинфлация, вече почти гарантирана, и за която единствената причина е как елитът лошо управлява икономиката ни ... Но не, нека не говорим за това. Истинската заплаха е табу идеята, наречена QAnon!

MSNBCПо-нататък. Какво да правим с QAnon и стадата верни последователи на тази идея? Късно ли е да върнем близките си към реалността?

Много от онези, които вярват в напълно неоснователните конспиративни теории и пророчества на QAnon, очакваха 20 януари да бъде съдният ден ...

CNN: Крайнодесните и теоретиците на конспирацията QAnon се присъединиха от привърженици на Тръмп, които вярват, че победата на изборите е „открадната“.

БЕН КОЛИНС, репортер на NBC NewsQAnon е по-добре се разглежда като вход към различни екстремистки кръгове ...

ТОМАС ФРИДМАН, журналистКолко хора в страната са се мариновали в тези теории на конспирацията, в лудостта на QAnon! Това плаши.

Уау, г-н Том Фридман смята, че всичко това е много страшно! И той е прав. Но, както обикновено, причината изобщо не е в това, което той мисли. Свидетели сме на дълбоки промени в американското общество. И това се случва много бързо. Залогът е изключително голям. Има ясна граница между демокрация и тирания, между самоуправление и диктатура. Каква е тази граница? Вашата съвест. Те там не могат да нахлуват.

Държавата има пълното право да ви казва какво да правите. Контролът върху поведението на гражданите е една от основните прерогативи на всяко организирано общество. За това е необходима тя. Държавата може да се опита да ви попречи да убивате, изнасилвате, превишавате скоростта или да пресичате пътя на грешното място. Държавата може, законно е. Но никоя демократична държава не може да диктува какво да мислите при никакви обстоятелства. Умът ви принадлежи на вас, той е ваш и само ваш.

Веднага след като политиците започнат да се опитват да контролират вашите убеждения, те вече не са политици. Те стават диктатори по дефиниция. И ако те успеят да контролират това, в което вярвате, вие вече не сте гражданин, не сте свободен човек. Вие сте роб. Така че да, Том Фридман, наистина е страшно. Внезапно всичко това се оказа навсякъде. И никой не отвръща на удара.

Вместо това те всички, почти до един, се присъединиха към агресивната тълпа от цензори, истерици и разрушители-якобинци, работещи заедно за това вкоренилата се власт да може да вземе всичко под пълен контрол. Преувеличение? Не, не е преувеличение. Тяхната нова идея е, че на нашия канал не трябва да се разрешава да работи. Те не твърдят, че Fox News е неточен, нечестен и не трябва да го гледате. Те твърдят, че не бива да можете да гледате Fox News, защото Fox News трябва да бъде унищожен със сила.

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

Превод: ЕС

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Fox News: САЩ се превръщат в диктатура пред очите ни - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!