Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американката, която отказа да носи маска

/Поглед.инфо/ Републиканският представител и поддръжник на “Кю-Анън” Марджъри Тейлър Грийн представи документи за импийчмънт на 46-ия президент на САЩ Джо Байдън по обвинения в корупция. Тя обвинява Джо Байдън в „подкуп“ и „явна шуробаджанащина“: „Президентът Джо Байдън не е годен за президент. Злоупотребата му с власт като вицепрезидент на Обама е продължителна и обезпокоителна. Президентът Байдън демонстрира, че ще направи всичко възможно, за да спаси сина си Хънтър и да напълни джобовете на семейството си с пари от корумпирани чуждестранни енергийни компании. "

Много служители на администрацията на Обама, припомня г-жа Грийн, многократно са изразявали съмнения относно ролята на Хънтър Байдън в борда на директорите на “Бурисма”, който работи в Украйна. А по време на вицепрезидентството на баща си Хънтър Байдън „установява здрави бизнес отношения с чужди граждани и получава милиони долари от чужди източници“.

Основният мотив на Марджъри Грийн за започване на импийчмънт срещу Джо Байдън са сериозните ѝ опасения, че финансовите транзакции на Хънтър Байдън могат да дадат възможност на чуждестранните разузнавателни служби да изнудват не само него лично, но и цялото семейство Байдън. Така „президентът Байдън сериозно застрашава сигурността на САЩ и техните правителствени институции“.

Марджъри Грийн спечели убедителни избори за конгрес на САЩ в Джорджия, открито подкрепяйки гражданското движение “Кю-Анън и твърдейки, че мюсюлманите нямат място в правителството. В предизборното си видео, което веднага беше изтрито от “Фейсбук”, Грийн, държейки щурмова карабина AР-15, съветва активистите от “Антифа” да "стоят настрана от Джорджия". Тя активно подкрепя Доналд Тръмп като борец срещу педофилите от "Дълбоката държава".

„Встъпването в длъжност приличаше на еднопартиен военен преврат с 30 000 военнослужещи“, написа в “Туитър” Марджъри Грийн "Байдън призовава за единство, след като Демократическата партия продължава да атакува всеки, който не е съгласен с нея”, допълни конгресменът. Тя също така нарече новия президент „невеж дядо“.

Грийн беше сред 139 конгресмени и осем сенатори, които се противопоставиха на удостоверяването в Конгреса на резултатите от електоралната колегията в Аризона и Пенсилвания, потвърждаващи победата на Байдън над Доналд Тръмп.

Тя е известна с това, че не се стеснява да казва неща, каквито ръководството на Републиканската партия се страхува дори да заеква. Например през февруари 2018 г., когато бившият ученик Никълас Круз застреля 17 души с пушка в гимназия в Паркленд, Марджъри предположи, че това е „планирана стрелба под фалшив флаг“. По-късно тя

писа във “Фейсбук”: „Нанси Пелоси казва на Хилари Клинтън няколко пъти месечно:„ Имаме нужда от още една стрелба в училище, за да убедим обществеността да изисква строг контрол над оръжията “.

Грийн е в Конгреса от по-малко от месец, но вече се оказа в центъра на редица конфликти. Тя отказа да носи маската по време на церемонията по встъпването си в длъжност на 4 януари и напусна заседателната зала, с което предизвика силна разправия между демократите и републиканците. След това тя сложи маска, но с надпис: “Тръмп спечели”.

Американските медии са доста монотонни в отразяването на инициативата на Марджъри Грийн, като са единодушни, че тъй като демократите контролират Камарата на представителите и Сената, импийчмънтът на Байдън няма да се получи. Осъзнавайки, че инициативата на Грийн е нереална, републиканците все още не са реагирали

Междувременно американските медии единодушно опровергават обвиненията на Марджъри Грийн срещу Байдън. Списанието "Хил" отбелязва, че "не са открити доказателства, че работата на Хънтър Байдън в украинската компания “Бурисма” е повлияла на външната политика на САЩ", а самият Джо Байдън отрича "да е вземал каквито и да било политически решения по отношение на Украйна, отчитайки бизнес интересите на сина си".

“Бизнес Инсайдър” пише, че „Хънтър Байдън е под наказателно разследване на своите финансови транзакции, но няма доказателства, че президентът Джо Байдън представлява интерес за федералните прокурори“. „Вашингтон пост“ се присмива: „Тръмп го няма, а Марджъри Тейлър Грийн поддържа култа“.

Позицията, заета от ръководството на Републиканската партия в тази ситуация, е уязвима. За тях Марджъри Грийн е твърде пламенна и самостоятелна. Тя беше избрана в Камарата на представителите от щата Джорджия, както се казва, сама - без подкрепата на членове на партията, под флага на движението “Кю-Анън”. Републиканските ръководители обаче може да закъснеят: вече започна кампания за изгонване на републиканските поддръжници на Тръмп от Конгреса. Седем демократични сенатори са подали искане до Сенатската комисия по етика за разследване на републиканските сенатори Тед Круз и Джош Хоули, които са възразили срещу удостоверяването на резултатите от президентските избори, което според жалбоподателите е допринесло за насилието от 6 януари.

Круз и Хоули са заплашени да загубят места си в Сената и да им бъде забранено да участват в президентските избори през 2024 г. Ако републиканците не започнат да отговарят с удар на ударите на демократите, те ще загубят всички шансове за възстановяване на позициите си в Конгреса. А смелата Марджъри Тейлър Грийн, напук на всичките проблеми, свързани с нейния агресивен характер, би могла да бъде идеалният кандидат за вицепрезидент на САЩ след четири години. Доналд Тръмп, който я подкрепи на изборите в Джорджия, нарече Марджъри „бъдещата републиканска звезда“.

Превод: В. Сергеев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Американката , която отказа да носи маска - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!