Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайският ръководител на Олимпиадата замесен в изтезания

Западни практикуващи Фалун Гонг апелират на площад Тянанмън на 20 ноември 2001 г.

Западни практикуващи Фалун Гонг апелират на площад Тянанмън на 20 ноември 2001 г. (Информационен център Фалун Дафа)

Renate Lilge-Stoedieck, Epoch Times Германия

Азиатците възприемат западното ръкостискане с неохота. Съобразно традициите си те вярват, че жизнената енергия – чи – и съпътстващите я добри и лоши атрибути могат да се прехвърлят от един човек на друг чрез физически контакт. Те толерират контакта единствено ако е в тяхна полза, както в случая с прехвърлянето на лечебно чи. Всъщност този начин на мислене се разпространява и на Запад. Кой би искал да бъде докосван от мръсни ръце?

От 2007-ма насам много хора стискат мръсните ръце на г-н Лиу Чи (Liu Qi), президент на Пекинския олимпийски комитет. Ръцете му стават особено мръсни между 1999 и 2002 г., по време на поста му като кмет на Пекин.

На Лиу Чи е връчена съдебна призовка в Сан Франциско през 2002 г. по време на визитата му в Солт Лейк Сити като ръководител на китайския олимпийски отбор, който тогава предстои да участва в зимните Игри. Обвиненията срещу него са за изтезания, нехуманно отношение, злоупотреби, престъпления срещу човечеството и други жестокости, както и престъпления срещу религиозните свободи и убеждения. Въпросните престъпления са били извършени по време на неговия мандат като кмет на Пекин.

Двама китайски граждани, двама швейцарци, един французин и един американец завеждат делото съгласно Международното право за реституция и защита на жертвите на репресии. Тези шест души са били подложени на побои и заплахи заради мирното им апелиране срещу преследването на медитативната практика Фалун Гонг .

Някои от завелите делото са участници в апел на площад Тянанмън през 2001 г., където 36 души от различни националности издигат плакат и сядат в медитация преди да бъдат арестувани – инцидент, привлякъл вниманието на международната общественост. Участниците, седем от които германци, са арестувани в рамките на няколко минути, бити и задържани без да им е дадена възможност да уведомят своите посолства.

Съдебно решение на американския съдия Уилкин в Северна Калифорния от декември 2004 г. постановява, че Лиу Чи, в качеството си на партиен секретар на Пекин, е отговорен за престъпления срещу човечеството, изтезания и преследване на Фалун Гонг от страна на полицията в Пекин.

Въпреки огромния натиск от китайския режим, съдията взема решение съобразно

доказателствата. Това изпраща важно послание към Китай – онези, които преследват Фалун Гонг, не могат да предявяват претенции за имунитет.

Съдията пояснява, че чуждестранните членове на дипломатически корпуси, изпълняващи служебните си задължения в САЩ, трябва неминуемо да спазват законите на собствените си страни. Признаването на Лиу Чи за виновен от съда изпраща ясно послание, че той е нарушил китайските закони чрез извършеното от него преследване на Фалун Гонг. Китайската конституция заявява ясно, че хората имат право на свобода на убежденията.   

Както е видно от неотдавнашни, известни в света случаи на геноцид или престъпления срещу човечеството, възмездието идва рано или късно – може да е бавно, но е сигурно. Аржентина, Чили и Сърбия са три примера. Денят, в който Лиу Чи ще види себе си също в съда, е близо.   

Докато този ден настъпи обаче, много официални гости на Олимпиадата ще продължават да стискат мръсните му ръце. А доста вероятно е никой от тези хора да не е в неведение относно неговите деяния.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!