Кристиан Вигенин: За България бяха планирани повече пари, отколкото Борисов договори –– В чекмеджетата ли отиде разликата?

„Когато премиерът тръгна за Брюксел, за България бяха планирани повече средства, отколкото когато се върна. Не знаем как са протекли преговорите в Брюксел, защото министър-председателят, в противоречие с правилника на Народното събрание, не намира за нужно да обясни с какви цели отива там, нито си прави труда да ни информира след това. Подходът на Борисов е да неглижира институциите.“ Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той обясни, че има хора, останали с впечатление, че някой е натоварил на самолет 29млрд. евро и сега започва да ги раздава. Вигенин подчерта, че за да получи тези средства страната ни, правителството има да свърши много работа – план за действие и възстановяване, както и че средствата са обвързани с върховенството на закона.

“В момента страната ни изпълнява предишната многогодишната финансова рамка. От всички пари, на които България има право от Европейския съюз, към днешна дата са разплатени малко над 36%. Тези милиарди още не са дошли, а правителството вече разпределя новите“, обясни социалистът.

Той допълни, че когато голяма част от тези средства отиват в чекмеджета и изтичат в близки до властта фирми, това е кражба. Народният представител подчерта, че трябва да има ясна идея каква страна искаме да бъде България и в каква посока трябва да бъдат инвестирани средствата от ЕС.

Кристиан Вигенин обясни, че хората искат оставка на правителството, защото им е омръзнало да живеят в страна, в която корупцията и мафията са овладяли институциите. Той подчерта, че БСП е на протестите заедно с хората: „Диктатурата се развива, но опозицията има друга визия за нещата. Днешният екип в БСП е различен и със своите действия в парламента доказва, че това е една различна БСП, която е готова да даде нова перспектива на страната.“

Вигенин бе категоричен, че с действията си главният пркурор делегитимира прокуратурата и затова БСП иска неговата оставка. Той обясни, че с искането за изслушване на главния прокурор и представянето на доклад от него е използване на парламентарните механизми.

„Опитваме се чрез нашата дейност в парламента да допринесем за това, което искат хората на улицата.Това е разликата между нас и останалите. Ще попитаме Иван Гешев за нахлуването в президенството, за публикуването на лича кореспонденция, за политическата намеса, която неведнъж той демонстрира. Няма да спрем, докато не получим оставките на Борисов и Гешев“, завърши Кристиан Вигенин.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!