Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Излизайте на улицата, за да падне правителството! (2013 г.) 2020 г. – НЕ излизайте на улицата, за да не МИ падне правителството?

Припомняме един призив на същия този Бойко Борисов от 2013 г., който днес е в същото положение, в което беше Орешарски… 

Ето едно към едно информацията от сайта Оф нюз с дата 2 септември 2013 г:

Политическата ситуация в страната е напрегната. Намираме се в политическа и институционална криза и трябва да търсим бърз изход от нея. Колкото повече хора излязат на улицата тези дни, толкова по-бързо това правителство ще си отиде, посочва председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление по повод предстоящата парламентарна сесия.

Държавата не работи, институциите са блокирани, БСП прави собствената си политика „на заем“ и на гърба на всички българи и техните деца, които трябва да изплащат дълговете й.100-те дни на правителството показаха, че то не може да решава проблеми, но чудесно се справя със създаването на проблеми. Продължаването на неговото съществуване крие рискове за страната и нейното бъдеще, категоричен е Борисов.

Ivan Bakalov: И при Жан Виденов полицията биеше, ама тогава се опитаха да превземат парламента. При Симеон нямаше протести. При Станишев пък футболни агитки набиха полицаите пред парламента. През 2013 г. при Орешарски протестиращите окупираха парламента, но минаха без бой. Сегашната полиция на Борисов бие и без причина, за кеф. Има ново поколение мутри с полицейска униформа.

Отхвърляме предложението на Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост. Националните приоритети не могат да бъдат формулирани и наложени от един непопулярен лидер или от партии с ниска обществена подкрепа и загубено доверие, посочва лидерът на ГЕРБ.

Приемаме исканията на протестиращите като основателни и справедливи. Солидарни сме с тях и изразяваме уважение към упоритостта и последователността на усилията на всички, които 80 дни не се отказват от протестите. Приемаме призива за незабавна оставка на правителството и се обявяваме за нови избори до края на годината.Присъединяваме се към апела всеки гражданин и всяка партия, които искат оставка на правителството и незабавни избори, да се включи към протестните действия още на 4-ти септември, заявява Борисов.

ГЕРБ ще присъстваме на откриването на есенната сесия на Народното събрание на 4-ти септември, за да призовем за оставката на правителството. Основната цел на ГЕРБ в парламента е да работи за осигуряването и провеждането на предсрочните избори, казва още бившият премиер. 

Източник Оф нюз 

https://m.offnews.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!