Следвайте "Буднаера" в Телеграм

GIFC предлага на базирани в Китай репортери софтуер за минаване през Интернет блокадата

prnewswire.com

ВАШИНГТОН - Консорциумът Глобална Интернет Свобода (GIFC) обяви, че техните анти-цензурни софтуер разработки са готови да помогнат на журналисти и туристи по време на Олимпийските игри, в заобикаляне на Интернет блокадата в Китай. Безплатно достъпният софтуер може да бъде изтеглен от Интернет на хард диск или USB флаш-драйв и преодолява безопасно и ефективно Интернет цензурата в Китай.

В навечерието на олимпийски игри Пекин затегна контрола над медиите и Интернет. Уебсайтове в чужбина, чийто ключови думи са в черния списък на Пекин, са блокирани и не могат да бъде посещавани в Китай без "анти-цензурни" устройства. Решението за блокиране на достъпа до тези сайтове е в противоречие с по-ранните обещания на Пекин да предостави неограничен достъп до Интернет за чуждестранни репортери по време на Игрите, и ще затрудни сериозно работата на репортерите в Пекин.

Въпреки, че в петък уеб ограниченията бяха облекчени до известна степен, не е ясно колко дълго тези условия ще останат в сила.

За да се преодолеят тези Интернет ограничения и да се получи пълен достъп до Интернет в Китай, GIFC препоръча на журналисти и туристи да изтеглят техните безплатни софтуерни пакети. Всичкият Интернет трафик през тях е криптиран и може успешно да заобикаля Интернет блокадата в авторитарни държави.

От 2000 г. насам организации, партниращи на GIFC, разработват и поддържат софтуерни пакети за борба с цензурата във всички нейни форми. Техни рожби са "UltraSurf", "FreeGate", " Garden ", "GPass" и "FirePhoenix", които са много популярни сред сърфистите в мрежата в Китай, които искат да опознаят света зад Великата Фойъруол. Около един милион потребители по света използват редовно тези продукти на GIFC.

Софтуерите могат да бъдат изтеглени от http://www.internetfreedom.org

"Можете да ги пробвате първо тук, за да се запознаете с интерфейса. След това можете да заобикаляте цензурата и да продължавате да посещавате който и да било уебсайт, докато сте в Китай", заяви Тао Уанг (Tao Wang), оперативен директор на

компанията. Той подчерта: "Ще продължаваме да пускаме бързо нови версии по време на Олимпийските игри. Така че, моля винаги идвайте на нашите официални уебсайтове за най-новите актуализации, за да стоите онлайн."

За повече информация, моля свържете се с Тао Уанг на 888-937-1688, или на contact@internetfreedom.org

Консорциумът Глобална Интернет Свобода (GIFC) е учреден през 2006 г. и представлява обединение от организации, които разработват и прилагат анти-цензурни технологии за Интернет потребители, живеещи при репресивни режими. Партньорите на Консорциума допринасят значително за развитието на информационната свобода в Китай. Анти-цензурните технологии, които членовете на консорциума са разработили, позволяват на Интернет потребители в Китай, Иран, Виетнам, Бирма и др. да посещават безопасно блокирани от режими уебсайтове, като например Гласът на Америка и Радио Свободна Азия. За повече информация: http://www.internetfreedom.org.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!