Narod.bg: Нова схема за затвора: Десислава Танева краде милиони с чалга певица! Прокуратурата ще разследва ли?

Нова порочна схема за източване на бюджета разкри пред Narod.bg източник от Министерството на земеделието и храните. Зад грандиозната далавера за милиони отново стои назначената по настояване на олигарсите зад монополиста „Градус” сливналийка Десислава Танева, обясни нашият източник.

„Цялата врътка е заключена в Мярка 5 „Възстановяване на селскостопански производствен потенциал, претърпял щети в резултат на природни бедствия, и въвеждане на подходящи превантивни мерки“, по която се правят кухи проекти и парите изтичат в офшорки на престъпниците от ГЕРБ. Къде е прокуратурата, и този сигнал ли ще подмине”, пита риторично експертът  пред Narod.bg.

Милионите се крадат по подммярка 5.1, където бюджетът е около 23 млн. евро, с които уж трябва да се подпомагат дейности в животновъдни стопанства, специализирани в отглеждането на свине, овце, кози и птици.

„Измамата се върши в съучастие с големи зърнени босове от Сливен и Стара Загора. Парите се източват по схема, в която главна роля имат шефката на „Напоителни системи”, бившата чалгапевица Снежина Динева, която има зад гърба си два издадени поп-фолк албума и трети незавършен, и шефът на Държавен фонд „Земеделие” Васил Грудев, директно назначение на ГЕРБ и ДПС”, не спести истината информаторът на Narod.bg.

Проверката ни показа, че подмярка 5.1, по която се крадат торби с пари, гласи, че е създадена за „Подкрепа за инвестиции в превантивни мерки, насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“

Далаверата е толкова грандиозна, че за нея намекна дори бившият земеделски министър Мехмед Дикме, яростен критик на скритата коалиция ДПС-ГЕРБ и един от най-добрите земеделски министри в новата история на България.

„Ако Бойко има малко останал акъл и му позволят хората с големите обществени поръчки, той ще си подаде оставката. Проверете, примерно, в Министерството на земеделието само последния месец за напоителни системи да дадени огромни суми. Това трябва да се провери дали е така”, призова Дикме преди броени дни в предаването „120 минути” по Би Ти Ви, видя Narod.bg.

Сега въпросът е дали главният прокурор Иван Гешев е наистина независим и ще предприеме действия по разследване на цялата плеяда престъпления около Десислава Танева, или ще продължи да разследва кражби на арпаджик в село Горно нанадолнище като част от битката си с битовата престъпност.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!