Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Политолози с мечти: Парите от Брюксел не са за хвалба, важно е, да не бъдат откраднати

.

България получава същите пари както в миналия програмен период Не може да се говори за свръхголеми успехи. Това са нормално договаряни средства, каза политологът Георги Киряков. Тези пари няма да помогнат на правителството в агонията, категоричен бе Юрий Асланов.

Къде ще отидат тези пари, дали няма да утекат в конкретни фирми и хора. Важен е контролът върху тези пари. Важно е как ще се разпределят, обясни Киряков. 

По принцип, когато договаряш едни пари не ги договаряш в лично качество, нито за лична употреба. Второ - тези минуси в европейския бюджет са от Великобритания, така че това не е особен фактор и мотив да се хвалиш колко сме получили. България получава почти същите пари, които е получила в предишния програмен период, но това означава, че България все още има нужда от подпомагане. Т.е. не може да се справя сама в политически и икономически аспакт, затова има нужда от повече пари, за да се доближи до средните стандарти на Европа и европейските икономики, Така че не може тук да се говори за свръхголеми успехи, обясни още той. 

От началото на месеца дните започват и завършват с Бойко Борисов. Той не е спал, горкия, да извоюва тези пари. Това, че ще дойдат повече пари нито ще ги успокои, нито ще вдъхнови протестите. Ако ресурсът продължава да се разходва за кръгове извън публичния интерес, тази промяна няма да се приеме положително. Хората ще си кажат, че ще дойдат повече пари, които ще бъдат откраднати, обясни Асланов.

Важно е как ще се прегрупират хората във властта - партии, икономичиски субекти, задкулисие. Основно се претистра срещу четворката Борисов, Пеевски, Гешев и Дога Тези фигури са на предната линия, а кой е отзад е трудно да се определи. Но тези хора имат ресурс да удържат на всякакъв обществен натиск, посочи Киряков. 

Това няма да може да удължи агонията на това правителство и то ще подаде оставка съвсем скоро, каза още Асланов. Той каза още, че сегашните протести не бивало да се сравняват с тези от 2013 г., а по-скоро „с онези от края на 80-те години, които доведоха до смяна на политическата система.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!