Румен Чолаков: Борисов снове в Брюксел като просяка на Евроопа

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Изведнъж разбрахме, че Бойко Борисов е гол и няма да се откажем да го свалим от власт и да променим България. Ние имаме много по-големи изисквания от това нашият министър-председател, когато е в Европа, да снове като просяка на Европа. Той е възприел като гордост и като тактика за преговори, че България е най-бедната държава и превърна България в просешката тояга на Европейския съюз.

Това коментира пред БНР Румен Чолаков от организацията „Път на младите“.

Чолаков се занимава с юридическа работа. Дълго време е живял в Лондон, днес е в Ню Йорк.

Той подчерта, че дебатът днес е между Борисов и развитието на България.

„Процесът е започнал, не може да е мигновен. За да стане една истинска промяна, хората не трябва да очакват, че ако падне правителството, промяната ще е мигновена. Протестите са като революционен начин на мислене на гражданското общество. Хората оттук нататък трябва да са коректив на всяко едно правителство“, заяви още Чолаков.

„Ние се борим да има експерти и технократи. Имаме качествени българи по целия свят. Ако някой ми поиска, аз съм готов за 48 часа да посоча имена за целия кабинет“, добави още той.

Според него най-отблъскващото нещо за хората с възможности да се занимават с българска политика е схващането, че политиката в България е мръсна работа и че всички са крадливи. „Политиката трябва да бъде благородна професия“, бе категоричен младият мъж.

Според Румен Чолаков е необходимо намаляване на мандата на главния прокурор и промяна в начина на избиране на членовете на Висшия съдебен съвет.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!