Ренета Инджова: Призовавам Борисов по най-бързия начин да подаде оставка

Не мога да бъда в обувките на премиера, затова го призовавам по най-бързия начин да подаде оставка, да разпусне узурпирания от него парламент, защото той е убежището, което гласува за неговото оставане. След това оставка да подаде главният прокурор на страната.

Това заяви бившият служебен министър-председател Ренета Инджова пред бТВ. По думите й всеки ден от началото на протестите е пред Министерски съвет.

“Винаги съм се борила срещу мафията, дали в МС, дали в чужбина. Сега съм там заради децата на България”, коментира тя. 

Лозунгите по картоните на протестиращите говорят за истинско осмисляне на политическата действителност у нас и за правилен политически поглед, коментира Инджова.

"Страната ни през последния месец се намира във всички централни и най-важни световни медии с един и същ профил - чекмеджета с пари, оръжие на бюрото. “Той (Бойко Борисов) с нищо не направи усилие да покаже, че това е аранжировка”, изтъкна тя. 

“Рискът от онова, което следва за нашите управляващи, е по-малък от онова, което се готвят да направят - да тъпчат върху протестиращите, да ги газят, да ги смажат. А виждам, че те са толкова разгневени и толкова е насъбрана обидата от безправието, от робския начин на живот, че няма да се спрат. Колкото и да са обречени на неуспех, ще продължат”, допълни Инджова. 

Според нея институциите са узурпирани от прокуратурата. 

“Не можем да връщаме назад гнева на хората, защото тогава те ще пострадат от издевателствата на едно полудяло във властта си, в престъпленията, в поругаването на реда управление”, подчерта тя.

Инджова обясни, че в началото на протестите може би е имало повече възрастни хора, но с напредването на времето младите са преобладавли. 

“Това са и деца, които следват в чужбина и тези, които се връщат и тези, които са източникът на инвестиции в България. Други няма освен тези, които работят навън и носят пари. И те сега остават без перспектива”, заяви тя.

По думите ѝ се появяват и хора, които изглеждат “по-застрашително и които вероятно са опасността, която всеки протест носи в себе си”. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!