Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът призова: Протести до откат!

Президентът Румен Радев отговори на призивите за политически диалог, които по-рано отправи парламентарният председател Цвета Караянчева.

"Трябваше да водят диалог с хората, когато беше времето. Те стояха надменно отгоре, без да откликват на техните нужди, сега е късно за диалог. Хората вече не го искат", каза президентът Радев в град Левски, където присъства на тържествената заря - проверка по случай 183-годишнина от рождението на Апостола не свободата и празника на града.

"Докато паднат тези, които трябва да си заминат", отговори президентът пред БНР на въпроса докога ще продължат протестите.

Припомняме, че протестите срещу правителството и главния прокурор минават в нова фаза от понеделник. В 7:00 часа сутринта ще бъдат блокирани Народното събрание, където трябва да има дебати по вота на недоверие, и всички съдебни палати в страната.

Тече организация всички желаещи от страната да пристигнат в София или да блокират общински сгради и публична собственост, жп гари и шосета, предаде bTV. 

Правото на гражданско неподчинение е записано в конституцията, обоснова се адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“, организатори на протестите. Надслова на протеста е „Всички вън“, пише dunavmost.com. 

Вчера се проведе десети антиправителствен протест в София. Той протече мирно и без инциденти.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!