Кандидат за кмет на ГЕРБ опита да прегази протестиращи

phpnt71mt_800x_

Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на местните избори през 2019 г. Милчо Караджов се е опитал да мине с автомобила си през протестиращи днес. Полицията е успяла да го спре и върне.

За случилото се съобщи един от потърпевшите – Стефан Делиов – във Фейсбук.

Потърсихме го, за да разберем какво се е случило, съобщава Оф нюз.

„Пресичахме пешеходната пътека в знак на протест, като пропускахме периодично движението по главен път Е-79. На едно от спиранията на трафика той (Караджов) излизаше от уличка към главен път Е-79 и подаваше газ срещу тълпата, точно до детето и жена ми. Тогава скочихме аз и един мой приятел и застанахме плътно пред джипа, а той се опита да потегли пак напред. В този момент дойдоха полицаите и го помолиха да се върне и да изчака. Той ни се подиграваше от колата“, разказа Делиов.

По негова информация на протеста е имало около 120-150 души. На пешеходната пътека излизали не повече от 30, 40 от тях.

Снимка от „сблъсъка“ публикува сайтът за новини от Югозападна България „Инфомрежа“ и допълва, че днес се е състоял първият антиправителствен протест в Кресна и е осъществена първата блокада на главен път в страната. Протестиращите – от Кресна, Благоевград, Сандански – са се присъединили към исканията на протеста в София и други градове за оставките на главния прокурор Иван Гешев и на правителството на Бойко Борисов.

Символичният флашмоб е блокирал движението по Е-79 за повече от час, като периодично е пропускал автомобили. „Много от шофьорите показваха подкрепата си към хората“ – пише „Инфомрежа“ и разказва, че „единствено водач на джип се опита буквално да премине през пресичащите протестиращи, но беше спрян от полицията“.

Хората са решени да продължат да протестират. Вече е създадена организация за утре.

Планът е в неделя да бъде затворен главен път Е-79 и при Благоевград, при местността Полигона от 16 ч.

OFFNews очаква позицията на Караджов по случая. Готови сме да публикуваме и тази на партията му.

Оф нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!