Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Бакалов: Казусът Божков на фона на протестите...

.
Иван Бакалов Източник: БГНЕС

Главпрокурорът и Бойко Чекмеджето представиха Божков като техен организатор, в съзаклятие с Радев. Тази пошла версия се развиват в долните медии като ”Телеграф” и ”Пик”, Нова тв, Канал 3. Не трябва да се взима на сериозно, но това върви за пропаганда.

Какво трябваше да направи една нормална власт с Васил Божков? Една ревизия и ако има неплатени такси и данъци, възстановява неплатеното, евентуално глоба. Но както се вижда, тези такси и данъци са му признавани и от НАП, и от министерство на финансите. Нормална власт щеше да премахне монопола на Божков в хазарта, вместо да го дои. Щеше да ограничи въобще хазарта, игрални домове само в определени курорти, реклама на лотарията по телевизията - забранена (тя и сега рекламата на хазарта е забранена, но не се спазва). Щеше без шумни акции да му направи проверка на произхода на антиките. Да го остави да си направи музей в Телефонната палата, а ако има незаконно държавата да го конфискува.

Обвиненията на Божков в корупция към висшата власт засега се доказват от паметната записка, подписана и от Домусчиев, сключеният договор за 20 млн. годишно реклама в Нова тв, есемеси с Горанов и приемането на удобна за Божков поправка в закона за хазарта. Нормална прокуратура щеше да разследва и намери свидетели. Има и един свидетел, който казва как Божков влизал с пачки при Горанов. Има документи по дати за теглени пари в брой. Има още двама свидетели, арестувани сега от Гешев, да ги мачкат в ареста да не приказват.

Нормална прокуратура щеше да направи Божков свидетел, да сключи сделка с него. Той призна тежко престъпление - дал 67 млн. подкупи.

Вместо да разкрива висшата корупция и 67 млн. подкупи, Гешев като инструмент на Борисов измисли 20 обвинения за Божков, демек - издоихме го, сега да го тикнем в затвора, и като омекне и се помоли, ще го пуснем. Да, ама той избяга. Но така обществото разбра какво Чекмедже го управлява.

Има известна полза от Гешев, стана обединител на протестите. 

Иван Бакалов

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!