Оставката на Гешев е гарантирана от самия него

.
Гешев Източник: БГНЕС

Иван Гешев ще подаде оставка. Това е сигурно. Не е ясно точно кой ден, но ще си тръгне. Съвсем скоро. Може да звучи абсурдно на някои, но доказателствата са налице.

Десетина пъти пред различни медии Иван Гешев през март и април 2019 г. категорично заяви, че няма да се кандидатира за главен прокурор. Отричаше като партизанин на разпит до момента, в който уточни конкретно, че 99,99 на сто е сигурно, че няма да е кандидат за поста.

После се извъртя като палачинка от Пик и се кандидатира.  

Сега отново е твърд: Няма да подам оставка при никакви обстоятелствау - отсича Гешев в някакво село.

Смело изказване, като се има предвид, че обстоятелствата в живота се променят понякога със скоростта на светлината или в неочакван момент.  

1. В момета имаме ситуация, в която десетки хиляди протестиращи искат оставката на главния прокурор. Никой в историята не е победил това обстоятелство.

2. Забележително е също колко много млади хора искат тази оставка, без дори да са се сблъсквали с неговата прокуратура. Това е осъзнато действие в следствие от действията на обвинител №1 в държавата. Същите хора настояват за оставка и на ВСС, както и за промени в Конституцията, които да формулират ясно мястото на прокуратурата и ограничаване на нейните правомощия.  

3. След ден-два кукловодите на мафиотския кръг #Кой може да се окажат в ситуация да се спасяват. Тогава ще жертват бушони. Гешев е такъв бушон.

4. Гешев знае какви ги е вършил, вероятно знае и какви компромати държат някои хора за него. Така поне се говори. Ако започнат да излизат, въпросът ще бъде не дали ще подаде оставка, а кога ще стане обвиняем.

5. Ще дойде и момент, в който много прокурори ще преодолеят бариерата на мълчаливото съобразяване и компромисите и ще проговорят за това, какви ги върши инструмента господен в храма на Темида.

6. Разбира се може неочаквано Лаура Кьовеши да подаде оставка като главен европейски прокурор и да предложи Гешев да заеме мястото й заради колосалните му успехи в борбата с корупцията по високите етажи и междунардното признание.

7. Да не забравяме и американската политическа традиция: Един ден те тупат по рамото и те снимат пред тяхното знаме, после ти „режат“ главата. Според обстоятелствата и интересите им.  

8. Пеевски действа на принципа: всеки е носна кърпичка.  

9. Ами ако Бойко Борисов хвърли оставка и правителството замине? Взаимното чадъросване ще се разпадне, а какво ще последва от това никой не може да предположи със сигурност.

10. Когато човек заживее с убеждението за собственото си величие, губи реална представа за действителността и провала е само въпрос на време.

Животът поднася много повече изненади, отколкото човешкото въображение може да предположи. А Господ най-много се забавлява с онези, които кроят дългосрочни планове.  

Такива неща се случват с обстоятелствата и хората в тях. Да пееш фалшиво под душа е симпатично, но когато си повярваш и започнеш да убеждаваш околните, че си Великият Карузо - чакай санитарите...

Фрог нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!