Гешев за публикацията „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор?“: Фалшива новина!

Отново същият #FAKENEWS Трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина.

Това написа в туитър Иван Гешев и публикува прессъобщение от ДАНС за установени неистински новини, публикувани за главния прокурор.

В Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е получен сигнал от гражданин, касаещ наличието на документ с подпис на директора на САД „Финансово разузнаване“-ДАНС и съдържащ твърдение за налични големи суми в банкови сметки зад граница на името на Главния прокурор на Република България.

Установено е, че посоченият в сигнала документ е бил обект на публикация без автор на сайта actualno.com от 23.10.2019г. Виж тук публикацията https://www.actualno.com/politics/pere-li-pari-edinstvenijat-kandidat-za-glaven-prokuror-dokumenti-news_1387735.html

По случая в ДАНС е извършена проверка. Установено е, че документ с такъв номер и съдържание не съществува.

Резултатът от проверката е публикуван на сайта на ДАНС, раздел „Информация“, със следното съобщение от 23.10.2019 г.: 

Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г. в сайта actualno.com със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!