Явор Дачков: Пеевски преди часове е напуснал България! (Днес става ясно арестуват ли Борисов)

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е напуснал страната по спешност! Това научи Narod.bg от пост на журналиста Явор Дачков.

Бягството на Пеевски, наречен от Васил Божков „паяк”, който плете схемите на кабинета, е категоричен знак, че и третото правителство на Бойко Борисов скоро ще е история.

Според източници на Narod.bg днес ще стане ясно дали Борисов е успял да се договори със САЩ, каквато е била идеята на совалката от вторник на посланик Херо Мустафа в Министерския съвет, или директно ще се озове с белезници на ръцете.

За отчаян опит да спаси кожата говори абсолютно изненадващата реакция на Бойко да поиска оставките на трима от най-близките си министри – на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов, дочу Narod.bg.

Че никой не е очаквал да пожертва Горанов, Маринов и Караниколов призна коалиционният партньор Валери Симеонов. Председателят на НФСБ коментира, че разбрал за рокадите в правителството от новините по телевизията.

„Какво да ви кажа? Чувствам се като в някакво дежа вю“, каза той пред БНТ. И напомни, че по подобен начин са били сменени трима министри след катастрофата край Своге. Тогава имахме доста сериозни разговор и с г-н Борисов по отношение на най-елементарна коалиционна етика, както и спазване на коалиционното споразумение, за пореден път го нарушава.

Аз нямам нищо против, двамата специално са от квотата на ГЕРБ, третият е от квотата на „Атака” (Емил Караниколов, б.ред.). Вече не е в коалицията, но има изричен текст в коалиционното споразумение, че при кадрови смени би трябвало да се уведомява съответния коалиционен партньор, което за пореден път не се случва, така че това ще бъде един от въпросите, които аз лично ще поставя на г-н Борисов, защото що за коалиция е това, в която не се спазва най-елементарна такава коалиционна етика“, каза Симеонов.

Валери Симеонов призна, че „нещата отиват към оставка на целия кабинет”. Но пак не искам да изпреварвам събитията. Утре (днес, четвъртък, б.ред.) ще имаме коалиционен съвет, ще обсъдим тези въпроси, включително и за въпросните оставки, добави Симеонов и с това намекна, че Патриотите най-вероятно няма да подкрепят правителството до края на мандата.

Оставките няма да успокоят протестиращите, ще налеят бензин в огъня. Това ще стане. С други думи ще ентусиазират още повече улиците, прогнозира още лидерът на НФСБ.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!