Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нов юмрук по Бойко: САЩ удрят „Балкански поток” заради „политическа нестабилност”, правителството е в задънена улица

Съединените американски щати забиха нов юмрук на Бойко Борисов, научи Narod.bg. САЩ удрят гордостта на премиера – „Балкански поток”, с което поставят правителството в задънена улица.

Преди минути стана ясно, че Америка застрашава газовите проекти на България „Балкански поток“ и връзката с Гърция заради политическата нестабилност, се принуди да съобщи правителственият рупор „24 часа“.

Още тази нощ се планира САЩ да наложат санкции на абсолютно всички компании, които са свързани с изграждането на „Турски поток“ – газопроводът, свързващ Русия и Турция под Черно море, откъдето трябваше да се отклонява тръба за България и „Балкански поток“.

До последно България е настоявала тези санкции да не бъдат обявявани преди завършването на втората тръба, която ще захранва „Балкански поток“. Това е била и сред основните теми на разговора на премиера Бойко Борисов с американската посланичка Херо Мустафа във вторник, освен всенародните протести с искане за оставка на кабинета.

Ако не бъде изградена втората тръба на „Турски поток“ естествено няма да има продължение на трасето и през България.

От спиране е заплашена и газовата връзка между България и Гърция, през която трябваше да се доставя американски втечнен газ. Мотивите на американците били, че не виждат възможност за осъществяване при политическата нестабилност в България, която ще последва от служебно правителство и насрочването на предсрочни избори.

Новината идва само ден, след като посолството на САЩ, начело с Херо Мустафа, пусна безпрецедентна нота, с която подкрепи протестите у нас, защото „никой не е над закона”, припомня Narod.bg.

И докато леви и десни политици признаха, че това е директно дърпане на ушите на Бойко да си ходи по-скоро от власт, неколцина гербери видяха критиката… като похвала за управляващите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!