Telegraph: България в Еврозоната?! Това е несериозно. Предстои катастрофа

/Поглед.инфо/ Влизането на една от най-бедните и корумпираните страни в Европа, в чакалнята, е доказателство, че еврото е политически проект, който отдавна се е отделил от каквато и да е форма на икономически смисъл, пише изданието

"Сериозно? България? Това е една от най-бедните и най-корумпираните страни в Европа. В интерес на истината, това е Гърция на стероиди", пише британското издание Telegraph по повод приемането на страната ни в чакалнята на еврозоната.

"Миналата седмица България и Хърватия бяха приети в механизма за обменни курсове, чакалнята за членство в единната валута. Те ще се присъединят към банковия съюз и ще изравнят валутите си с еврото. Сега сме на път да станем свидетели на потоп от горещи пари, които се изсипват в страната, бърз бум и след това всемогъща катастрофа, която ще тества валутата до нейните граници. Ако някой се нуждаеше от доказателство, че еврото е политически проект, който отдавна се е отделил от каквато и да е форма на икономически смисъл, то това със сигурност е то", допълва изданието.

Telegraph сравнява състоянието на банковата система в Европа с "каша":

"Италия се насочва отново към нова дългова криза. Германските съдилища се борят срещу легитимността на Европейската централна банка и се бори да постигне споразумение за начин на обединяване на дълговете си. О, и в случай, че някой не е забелязал, е имало грешка, която изглежда е повлияла на икономиката по не съвсем положителен начин. Но, ей, не се тревожи за нищо от това. Еврозоната предложи идеалното решение за всичките си проблеми. Вкарва България на борда".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!