Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Цветеслава Гълъбова: Народът по площадите не иска повече простотия

Мисля си, драги ми Facebook, колко се радвам, че моят народ – горд, смел, с 1300-годишна история, вече се събуди. Младите хора са с нас, активни, искащи, настояващи, но не просто нещо, а демокрация. Гордея с тези млади хора. И вече съм сигурна, че имаме шанс. Шанс да преминем през тази жестока криза, шанс да девулгаризираме нашето общество и да го направим, каквото искаме. Защото народът, който е по площадите не иска повече простотия, наглост, арогантност, гешевщина и попълзновения от калинки във всички сфери.

Слушах днес сийчето. Ами, че то горкото трудно говори, имах чувството, че някой е стиснал това девойче за гърлото и му е трудно да реди клишетата. Повярвало си е горкото, че само с едната руса коса и новозалепените мигли ще впечатли хората по площадите. Явяват се някакви, някои от тях с академични титли, които си позволяват лукса да ни наричат тълпа, лумпени или просто хора от улиците. Те са от задавилите се с мръвки от гербавата трапеза.

Ей, хорица семпли и мизерни, кой ви дава право да обиждате сънародниците си, кой ви каза, че обслужването /няма да конкретизирам от какъв вид/ е занимание достойно, а?

Хайде, приберете се в дупките си, че ще ви отвее народния гняв и хич не казвайте какви сте и какво сте учили. Срамно е, повярвайте ми. Аз съм жена на почти 54 години и вече знам, че най-ценното, с което човек никога и при никакви обстоятелства не бива да се разделя и да прави компромиси с него е ДОСТОЙНСТВОТО! И заради него сме на улицата. Защото бяхме унизени, смачкани и овъргаляни в калта на беззаконието, авторитаризма и простототията.

Нещата стигнаха до там, че не само ВОЙНСТВАЩИЯТ ПРИМИТИВИЗЪМ стана норма, не само стана задължителен, за да просперираш и се развиваш кариерно, но вече те и наказват, ако не си такъв или не адмирираш простотията. Е, аз никога и при никакви обстоятества няма да се наведа. Стара съм, ще ми се сецне кръста. А сериозно – имам деца и внуци, които искам да науча, че ДОСТОЙНСТВОТО е най-ценното.

Заради него сме на площада. и ще успеем!!!! Това е МОЯТ НАРОД!!!!

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!