Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеон Христов: Това вече е адски грозно. Стефан Гамизов: Смразяващ удар върху националната сигурност!!! Никой в нормална държава не публикува СРС-та

No photo description available.
Simeon Hristov

Това вече е адски грозно.

Биволъ публикуваха пост, в който споделят един от аудио файловете, пуснати днес от прокуратурата и казват, че някой, който е подготвял СРС-тата в бързината е пропуснал да обедини левия и десния канал в един общ файл.

Това наистина е така: Божков говори в ляво и в дясно някакъв друг човек отговаря. Това с много голяма вероятност е признак за манипулация, защото устройството, което би трябвало да записва сигналите от телефонен разговор няма как да ги стереоизира и раздели в дясно и ляво. Самите телефони не носят стерео сигнал и информация.

Аз понеже се занимавам с аудио професионално, ме досърбяха ръцете да разгледам файловете още повече и сега вече ченето ми увисна във въздуха.

Прекарах аудио сигнала на левия и десния канал през векторскоп. С 2 думи ще обясня какво прави векторскопа - той анализира стерео разпръскването на аудиото в симулирана 180-градусова среда и в общи линии показва информация за дълбочина и стерео. Обикновено различни аудио файлове, различни източници (микрофони) имат съвсем различна стерео картина и панорама.

Тук виждаме как левият канал (в който предполагаемо говори Божков) е записан със стерео микрофон и макар че сигнала му е изцяло в ляво, той все пак се разпръсква и в страни.

Десният сигнал (вторият говорещ човек), обаче, прави много специфична права резка. Всеки който се занимава с аудио моментално ще я разпознае - това означава, че сигнала в дясно е абсолютно моно.

Това сериозно ме навежда на мисълта, че това са 2 аудио файла нямащи нищо общо един с друг, защото са от напълно различни source-ове. Не мога да си представя чисто физически как са записани от едно и също помещение или пък от един и същи рекордер. Рекордера или ще записва стерео и двете неща, или моно и двете неща.

Бих искал да попитам няколко неща:
1) Най-напред защо прокуратурата публикува СРС от дело, което е в ход? Тук компетенции нямам, може би юрист може да ме просвети.
2) Най-глождещия ме въпрос - защо хора занимаващи се със специализирани разузнавателни средства нямат ни най-малка представа от аудио и работа с него? Става въпрос за елементарни познания, с които е наясно дори студент първа година по тонрежисура или каквото и да е свързано със звук. Дори тинейджър правещ бийтове вкъщи, може да ги понаучи на нещо по темата.
3) Генерално как може да имаме каквото и да е доверие в твърденията им за автентичност, при условие, че те самите не разбират елементарни неща от нещо, в което би трябвало да са специалисти? Ние плащаме заплати на тези аудио експерти, а дори спец разузнавачите ни изглежда са титанично некадърни.

Бих искал други колеги да се включат с мнение и да тестват аудиото сами. Линк към поста на Биволъ, където ги има и самите файлове:
https://www.facebook.com/…/a.1797830754068…/3302862649765494

EDIT: Останалите 3 записа са чисто моно. Там не мога да коментирам артефакти. Снимките и тестовете са от файла:
"09.07.20 - Bozhkov - 30"

Разбира се, винаги съществува вероятността да са моноизирани на последния export (и този да е пропуснат) и да са съдържали стерео информация, която е загубена, но не бих се нарамил с такова изказване.

Image may contain: night and text
No photo description available.

Стефан Гамизов: Смразяващ удар върху националната сигурност!!! Никой в нормална държава не публикува СРС-та

Мисля, днес вече наистина г-н Гешев може да повдигне обвинения в държавна измяна, издаване на държавна тайна и помагачество на терористи и организирани престъпни групи. Видях публикувани СРС-та от прокуратурата с които тя е направила достояние техническите възможности на контраразузнаването за проследяване на криптирани комуникации. От записите, се разбира, какво може контраразузнаването. Вече съм наясно с какви декриптиращи възможности разполага то, само от прочетените записи. От тях вече знам името на метода, хардуера и декриптиращата програма ползвана от ДАНС. Това означава, че всеки терорист (защото те са много по-осведомени от мен) вече знае възможностите на българското контраразузнаване и знае как да ги заобикаля. Ето това е грандиозен пробив в националната сигурност. Това, че аз знам не е проблем, защото няма да споделя публично изводите си при никакви обстоятелства, но тези които сглобяват бомби най-много имат нужда от разузнавателна информация, какво може контраразузнаването на една държава и вече си я набавиха през тези публикувани СРС-та. Смразяващ удар върху националната сигурност!!! Затова никъде няма да видите някой да публикува СРС-та в нормална държава и такива неща се четат в закрити заседания на съда, като се зачертават думи от тях. Всяко СРС е информация за техническите възможности на службите за сигурност. Който е разпоредил и извършил това, е издал много повече секретна информация, която е налична след дедуктивен анализ, но това няма да го коментирам, защото държавната тайна достигнала до мен по този ужасяващ публичен начин трябва да се опазва, дори от редовите гражданини. Но ние сме диктатура и тя не смята да я опазва, а да я злоупотребява очевидно за разчистване на сметки. Войната с противниците на властта е толкова важна , че недай си Боже терорист да постави бомба в метрото, това явно е приемлив риск за запазване на властта от диктатурата. Аз не признавам това правителство за легитимно, смятам го за марионетна диктатура на диктатурата в Москва и това ограничава възможностите ми за действие, защото всяко действие под форма на документ до органите на тази диктатура, я легитимират. Ако някой няма моите ограничения и има нужното юридическо познание, моля да заведе сигнал за издаване на държавна тайна в СГП от неизвестен за мен извършител, прокурор, който е разрешил публикуването на тези СРС-та и така е разкрил държавна тайна свързана с националната сигурност. Какво си говорят Божков, Василев или който и да е, е работа на съда при закрити врати, ако има съдебен процес и законно употребени СРС-та, а не е информационен бюлетин за техническото усигуряване на българското контраразузнаване публикуван публично и така станал достъпен за вражески държави като Иран и/или терористични организации като Ислямска държава, Хизбула (вече имат един атентат в България), някой клон на ислямисти и терористи от описаните или организирани престъпни групи.
#Bulgaria #dictatorship #sanctions

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!