Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО: Радев поиска оставките на Борисов и Гешев

ИЗВЪНРЕДНО: Радев поиска оставките на Борисов и Гешев

Президентът: Създава се национален консенсус "Антимафия"

Президентът Румен Радев поиска оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. В извънредно обръщение към нацията той заяви, че се формира национален консенсус "Антимафия", който бил по-силен от парите, медиите и административния ресурс на властта. Като призова органите на реда да се придържат към закона и обяви, че не бива полицаи и жандармеристи да пазят мафията. И отправи апел към протестиращите да запазят мира. "Силата е в истината", отсече той.

Радев засегна темата за съдебната система, като настоя за промяна на прокуратурата. Мафиотизацията на управлението накара българите да поискат законност и възвръщане на основните свободи, методично погазвани години наред, на мнение е държавният глава. Той си позволи да намеси и европейската интеграция на страната след като от правителството заявиха, че смятат да сезират всички европейски органи за случващото се у нас. А пък от своя страна, протестиращите се заканиха да искат от ЕК намеса у нас. 

Европа няма право да гледа България с широко затворени очи. ЕС има нужда от правова България, заяви на свой ред президентът. 

"Насилието и манипулациите не могат да върнат доверието към двете институциите. Опитите да се задържи властта, като се противопоставят хората по партийна принадлежност, етнос, са недопустими и обречени", смята той. "Органите на реда да се придържат към закона. Убеден съм, че полицаите занапред няма да позволят да бъдат използвани срещу своите братя и сестри. Протестиращите да не се поддават на провокация", призова той. "Силата е в истината, непреклонността и единението", завърши той.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!