Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горещ слух: Битият от полицията е починал? – Кратък наръчник за пребитите на протеста

Горещ слух: Битият от полицията е починал?

Горещ слух обикаля социалните мрежи през последния час – пребитият снощи от полицията протестиращ пред Министерския съвет е издъхнал в болницата.

Адвокат Валентина Каменарска: Надявам се пребитият да е жив. Хвърляха го като чувал с картофи и го ритаха в главата

"След побоя, вижте как полицията оказва първа помощ, като хваща ранените и закопчани с белезници хора и ги хвърлят като чувал с картофи. Никой от полицаите не извика линейка.", пише адвокат Валентина Каменарска, която публикува потресаващи кадри. 

Както "Сега" писа с падането на мрака полицаи извличат хора от протестиращите и ги пребиват зад колоните на Министерски съвет. 

"Тъй като никой не извика линейка, се обадихме на 112. От 112 буквално се заяждаха с нас-познаваме ли пребития, знаем ли му имената, около 20 пъти попитаха къде се намира пребития, а когато накрая им се разкрещях, че трябва да извикат линейка, бяха супер ядосани.
Надявам се пребития да е жив, биха и други, но този, който ритаха по главата, най-дълго, най-много полицаи и най-безмилостно, като имам клипове и как го хвърлят като чувал на земята, както е с белезници.

Кратък наръчник за пребитите на протеста

Незабавно след като бъдете освободени от ареста, тръгвайте към Съдебна медицина на ул. “Здраве 1”.
Съдебен лекар има 24/7.

Искайте да ви освидетелстват и помолете съдебният лекар да направи снимки на нараняванията и да ги опише в съдебно медицинското удостоверение.

Независимо от това, помолете някой да направи цифрови снимки с добро качество на нараняванията ви:
Цяло тяло отпред и отзад, както и едър план на всяко нараняване поотделно.
Вземете заповедта за задържане, т.к. задържането подлежи на съдебен контрол и незабавно се обърнете към адвокат
Николай Хаджигенов
https://hadjigenov.com/?page_id=2

Мълвата все още няма официално потвърждение, но тази сутрин бе съобщено, че битият протестиращ е в тежко състояние. Твърде възможно е информацията да е „фейк нюз“ и да се разпространява умишлено в социалните мрежи, за да внесе още напрежение в държавата. Днес от 17 часа отново ще има протест пред Министерски съвет.

Преди минути на извънреден брифинг главния секретар на МВР Иво Иванов коментира, че снощи е имало 18 арестувани протестиращи заради хулигански прояви. Според думите му, имало много ранени служители на полицията. Директорът на МВР Георги Хаджийски пък обяви, че няма данни за тежко пострадали сред арестуваните протестиращи. "Двама са постъпили в "Пирогов", но са в добро общо състояние", каза Хаджийски.

Снощи столичанката Валентина Каменарска публикува във Фейсбук покъртителни кадри от побой, нанесен от полицаи над протестиращ. „ Това, което снимахме беше извършвано престъпление от едни самозабравили се престъпници , облечени във власт, за упражняването на която ние им плащаме. Този побой, продължил 10 минути, с шутове в главата, хвърляне на тялото, СКРИВАНЕ от камерите зад колона и държане легнали по земята на хора, в беззащитно състояние, без да се извика линейка.Това е изродщина“, написа Кременска.

От Институт "Пирогов" обаче побързаха да направят следното уточнение:

"След протестите снощи в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" са приети 2 мъже. Двама от тях 21 и 29 г са настанени в неврохирургията с комоцио(мозъчно сътресение). Те са без непосредствена опасност за живота. Други трима са преминали през спешния травматологичен кабинет. Техните рани и контузии са обработени и те на са приети в болницата". 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/n

https://svobodnoslovo.eu/

https://petel.bg/A

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!