Илиян Василев: Пропусна възможността да се откъсне от Пеевски и Доган. Няма и да го направи, защото ТЕ му знаят всичко - и сметките, и далаверите, и пачките и момичетата, които са изпратили за да му правят снимки, докато спи

В цялата ситуация има два лагера - единият е лагерът на Доган и Пеевски, които реално са господарите на мафиотските структури чрез тяхното острие Гешев. И лагера на антимафията - който е толкова пъстър, че трудно се подава на описание. Борисов потъна, и от доста време мълчи. Особено по темата Доган и Пеевски. Там просто немее.
Мълчи и по темата атака на прокуратурата срещу Радев, президентската институция. Защото Пеевски през Гешев го извика на разпит в момента в който се обади в защита на Бобоков.

Пропусна възможността да се откъсне от Пеевски и Доган. Няма и да го направи, защото ТЕ му знаят всичко - и сметките, и далаверите, и пачките и момичетата, които са изпратили за да му правят снимки, докато спи.


Именно този анализ за зависимостта лежи в основата на решението на Борисов да мобилизира държавната администрация, която го крепи на власт, на контрапротест в София. И ще сгреши. Кардинално. Защото ще напусне зоната на балансирането. Ще престане да бъде различим от Пеевски и Доган. Дори за своите.

Защо Доган, Пеевски и Гешев не организират контрапротест например? Защото знаят че ще се идентифицират като страна на протеста и ще бъдат пометени. Тук и Недялко и Любена не могат да помогнат, защото срещу техните стотици стоят много, много хиляди. Пък и няма да го направят, защото ДПС и Гешев предпочитат друг да вади картофите от жаравата.

Когато назначиха Гешев Борисов се направи на тарикат и каза - не е мой кандидат.
Когато назначиха Кошлуков - пак същото - не е мой кандидат.
Когаго Пеевски атакува Божков - пак не съм аз.
Когато Пеевски атакува Бобоков - не съм аз. И го разпитваха.

Димитър Николов - "популярния" кмет на Бургас също не знаел, че обслужва Доган.
И прочие примери, които показват, че ГЕРБ все повече се превръщат в обслужваща интересите на Пеевски, Доган и Гешев партия, която обаче отнася цялата политическа отговорност за техните зулуми и безчинства. На практика те са тотално беззащитни пред ДПС.

И сега Борисов решил да пращат държавни служители и администрация да брани правителството!? Защото снимките с кордоните жандармерия пред МС, нещо не говорят за "растяща" популярност.

И така за пореден път ще обслужи ДПС и кликата му.
Което пък е големият проблем на протестите - ако не държат на фокус истинския проблем за сриването на държавата - тандема Доган - Пеевски - Гешев и ДПС, а се фокусират само върху Борисов ТЕ ще поставят друг обслужващ на негово място.

За това централата на ДПС, сараите, хотел Берлин, специализираната прокуратура и съд, Съдебната палата, БНТ, Нова ТВ, Канал 3 са истинските адресати на протеста на улицата. Иначе само с МС и Съдебната палата ще зациклим. Трябва да се разшири географията на протеста, както ще стане в събота с масовия плаж в Доган сараите.
ГЕРБ, които са легитимно избрани, имат избор да правят контпротест по подобие на Любена и мутрите на Гешев, за бранят господарите си от задкулисие, което не е избрано от никого.

Или да се присъединят към премахването на Доган-Пеевски-Гешев с надеждата, че ще се освободят от диктата на една нелигитимна престъпна клика от узурпатори. Не само те, но и всяко следващо правителство.

Оставката в този случай на правителството може да се тълкува и като опит ГЕРБ да се съхранят за следващите избори и извадят от уравнението на протеста. Нещо повече, ако се обърнат срещу Пеевски и Доган, могат и да останат на власт, но само след смени в правителството като изхвърлят хората на Пеевски. Така могат да завършат мандата си.

Борисов допусна да превърне атаките се срещу Радев в обцесия. Спечелиха Доган и Пеевски - които взаимно отслабиха и президента и премиера, докато плетат интригите и мрежите си на влияние зад кадър.

Сега президента е жертва, а Борисов подизпълнител на Пеевски. ГЕРБ на ДПС.
Не е сложно, но е добре да се напомни на гербаджиите преди да правят контрапротести срещу хора, които защитават демокрацията. Защото ще изпаднат в много глупаво положение. Ама много. 

Илиян Василев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!