Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекин разполага ракети около Олимпийския стадион

Откриването на Пекинските олимпийски игри ще бъде след около 40 дни. Китайският комунистически режим разполага ракети земя-въздух в центъра на Пекин, за да предотврати терористична атака от въздуха по време на Игрите.

Според репортаж на хонконгския вестник Sing Tao Daily от 22 юни, ракети земя-въздухса разположени в Пекин само на 300 м от Олимпийския спортен център. Мястото е под ръководството на военните и е оградено. В допълнение на ракетите, там има военни коли и радари. Войници и военна полиция също са изпратени там. От външната страна на оградите пътищата са както обикновено.  

The Global Times съобщи на 24 юни, че това са ракети земя-въздухс близък радиус на действие от 12 км и с нисък обхват, чиято успеваемост е средно 80-90%.   

Хонконгски медии цитират други източници да съобщават, че информацията относно сигурността в Олимпийското градче и стадиони е строго секретна. Служителите отказват да разкрият каквито и да са подробности.

Central News Agency цитира човек, които се е разходил пред оградата, да казва че ракетите са били разположени преди няколко дни.



В допълнение на това няколко ракети земя-въздух са били поставени и в пекинския парк Хайдиан, като мястото е също заградено със стоманена ограда.

Военен служител от Групата за безопасност на Пекинската олимпиада е казал пред репортер на Global Times, че в името на сигурността на Олимпийските игри, те ще използват военни съоръжения като самолети, хеликоптери, бойни кораби, ракети земя-въздух, радари, химически екипировки и др.

Освен това, по време на състезанията в океана те ще охраняват водата с военни екипи за подводно гмуркане и със сонари. Военноморските сили също ще патрулират в близките води, за да предотвратят нелегални кораби, плаващи отпадъци и събирачи на жаби да навлязат в района на състезанията.

Комунистическите власти заявиха, че след неуспешен опит да бъде взривен с бензин пътнически самолет по време на вътрешен полет през март т.г., те са забранили на пътническите самолети да летят над центъра на Пекин.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!